Dvanaest dugih godina je prošlo od posljednje Half-Life igre, one pod nazivom Half-Life 2: Episode Two.  I gle čuda, Valve je sinoć putem svog službenog Twitter profila najavio novu igru tog serijala koja će se zvati Half-Life: Alyx. Nažalost, mnogi će ostati razočarani jer je riječ “samo” o naslovu za uređaje virtualne stvarnosti, dok ćemo više informacija saznati već ovoga četvrtka u 19h po našem vremenu.

Prema informacijama koje su jučer krenule kružiti internetom, i to direktno od osobe koja je otkrila dolazak igre Dota Underlords prije službene najave, novi Half-Life stiže već u ožujku 2020. godine. Naravno, riječ je samo i isključivo o glasini, za koju trenutno ne postoji službena potvrda. U toj glasini stoji i kako ćemo sve detalje o Half-Life: Alyx dobiti za vrijeme ceremonije The Game Awards, koja će se održati 13. prosinca.

Uz taj leak objavljen je i transkript navodnog razgovora koji se odvio između Geoffa Keighleya, koji će voditi ceremoniju The Game Awards, Robina Walkera iz Valvea i treće neimenovane osobe, a upravo je taj transkript poslužio kao glavni “dokaz” te glasine. Transkript je u međuvremenu uklonjen s interneta, pa više nije moguće doći do njega.

I eto, čini se da je ovo bila još jedna u nizu glasina koja se na kraju pokazala istinitom. Barem djelomično, s obzirom da još uvijek ne znamo sve detalje, no četvrtak nije daleko!