Sredinom mjeseca rujna u prodaju je lansirana igra Groundhog Day: Like Father Like Son, nastavak popularne komedije Groundhog Day iz 1993. godine. Iza nastavka, ako ga uopće tako možemo nazvati, stoje razvojni studio Tequila Works, producentske kuće Sony Pictures Virtual Reality i MWM Interactive, dok je izdavač također Sony Pictures Virtual Reality. Igra uskoro dobiva i fizičko izdanje za PlayStation 4, a isto ćemo moći nabaviti počevši od 6. prosinca ove godine.

O Groundhog Day: Like Father Like Son pisali smo prilikom najave u veljači ove godine, a sama priča smještena je u gradić Punxsutawney u Pennsylvaniji, kao i radnja filma. No, za razliku od filma, ovoga puta igramo kao sin glavnog protagonista Phila Connorsa. Naše ime je Phil Connors Jr., a slično kao i u filmu proživljavamo jedno te isti dan sve dok ne otkrijemo istinsku vrijednost  obitelji i prijatelja. Igra nam daje veliku mogućnost izbora, čime zapravo i utječemo na samu radnju, a bogata je i vrlo zanimljivim puzzle zagonetkama.

Raul Rubio, CEO i Creative Director u razvojnom studiju Tequila Works, izlazak igre najavio je ovim riječima: “Groundhog Day je svevremenski klasik, tragična komedija ili čak komedija o tragediji – u filozofskim tonovima. Veliki smo obožavatelji originalnog filma, pa smo naravno odlučili napraviti nastavak… u virtualnoj stvarnosti! S Groundhog Day: Like Father Like Son željeli smo da igrači dođu zbog zabave, a ostanu zbog dubine (same priče, op.a.).” Proživljavanje istog dana tema je koju smo već vidjeli u mnogim filmovima i serijama, a sada je konačno došlo vrijeme da je doživimo i putem virtualne stvarnosti.

Igra je službeno izašla 17. rujna ove godine za PC i PlayStation 4, a možete je preuzeti putem Steama i PlayStation Storea. Fizička verzija za PlayStation 4 u Europu stiže 6. prosinca.