Holivudski film Borderlands prema istoimenom serijalu igara pošteno se zarolao, a nakon što smo prošloga proljeća saznali da će u jednoj od glavnih uloga glumiti poznata holivudska glumica Cate Blanchett, sinoć je otkriveno da je glavnu ulogu dobio i slavni holivudski glumac i komičar Kevin Hart.

I dok će Blanchett glumiti Lilith, Hartu je pripala uloga Rolanda, jednog od igrivih likova iz prvog nastavka igre Borderlands, koji se kasnije pojavljuje i kao NPC u igrama Borderlands 2 i Borderlands: The Pre-Sequel. Vijest o tome ponovno je prenio poznati filmski portal The Hollywood Reporter, a prema njihovu izvještaju Hart je s produkcijskom kućom Lionsgate oko ove uloge bio u pregovorima mjesecima.

Službeno je, Cate Blanchett glumi Lilith u holivudskom filmu Borderlands

Mnogi se već sada pitaju kako će se Hart kao komedijaš niskog rasta snaći u ulozi ozbiljnog vojnika s mračnom prošlošću, kojemu je primarna funkcija i smisao života rukovanje oružjem. Roland je u igri prikazan kao stasiti snagator – uloga koju bismo prije pripisali nekome kao što je Hartov kolega iz filma Jumanji – Dwayne “The Rock” Johnson (o kojemu je ekipa iz Gearboxa još prije šuškala i šalila se da će glumiti Claptrapa u filmu), ali tko smo mi da sudimo o odabiru uloga.

O konačnom potpisivanju ugovora s Kevinom Hartom oglasio se i redatelj filma – poznati glumac Eli Roth. “Oduševljen sam što ću raditi s Kevinom. Borderlands će biti drugačija uloga za njega i uzbuđeni smo što ćemo oduševiti publiku s Kevinovom stranom koju još nikad nisu vidjeli“, ističe Roth u izjavi te dodaje: “Bit će on fenomenalan Roland“. Harta je nahvalio i predsjednik filmske kompanije Lionsgate, ističući kako taj slavni glumac stoji iza nekih od najpoznatijih i najvećih holivudskih blockbustera današnjice.

Holivudski film Borderlands uskoro kreće sa snimanjem u Mađarskoj

Inače, da će holivudski glumac i redatelj Eli Roth režirati film Borderlands saznali smo još u veljači prošle godine,  a prije dva tjedna objavljeno je i da film samo što nije krenuo sa snimanjem i to baš u nama susjednoj Mađarskoj, koja je prošla nešto bolje po pitanju pandemije koronavirusa te se zbog toga mnoge holivudske i svjetske produkcije odlučuju baš za Mađarsku kao lokaciju snimanja, uz standardne niže cijene troškova produkcije.

Odlične su vijesti i da je sami scenarij za film Borderlands napisao Craig Mazin, nagrađivani scenarist trenutno planetarno popularan zbog HBO serije Chernobyl, koji istovremeno piše scenarij i za HBO seriju prema igri The Last of Us, a prethodno je pisao scenarije za serijale filmova Mrak film i Mamurluk. Na produkciji filma Borderlands kao izvršni producenti rade i Randy Pitchford (izvršni producent igara Borderlands i osnivač studija Gearbox) te Strauss Zelnick, predsjednik i direktor izdavačke kompanije Take-Two Interactive, koja drži prava na serijal igara i franšizu Borderlands.