Holivudska filmska adaptacija poznatog looter shooter serijala Borderlands u planovima je već nekoliko godina. Od srpnja 2019. kada se ekipa iz razvojnog studija Gearbox Software šalila se da bi ulogu robota Claptrapa mogao glumiti Dwayne “The Rock” Johnson preko objave od veljače prošle godine kada je (prvo slučajno, a potom i službeno) otkriveno da će holivudski glumac i redatelj Eli Roth režirati film, pa do službene najave od svibnja iste godine, kada smo saznali da je ulogu Lilith dobila legendarna holivudska glumica Cate Blanchett, sinoć su napokon izašle novosti da film Borderlands uskoro kreće sa snimanjem.

Kako prenosi filmski portal Hollywood Reporter, film će se tijekom ove godine snimati u Mađarskoj, kako otkriva Adam Goodman, voditelj mađarske produkcijske kuće MidAtlantic Films. Naravno, kao što su prethodno mnogi filmovi i serije koristili Hrvatsku kao lokaciju snimanja zbog jeftinijih cijena produkcije, tako Hollywood koristi i Mađarsku, a ta zemlja, ističe Goodman, sada je ponovno popularna destinacija usred ublažavanja tamošnje situacije s pandemijom koronavirusa. No, Borderlands nije jedini film koji u Mađarskoj nastavlja sa snimanjem.

Oslobodili smo mjesta za Lionsgateov film Borderlands[…], radimo treću sezonu Jacka Ryana za Paramount TV i radimo Marvel projekt o kojemu, zbog uobičajenih sigurnosnih razloga, ne mogu pričati“, ističe Goodman u intervjuu za Hollywood Reporter , a portal u članku dodaje da se nastavilo i snimanje očekivanog SF blockbustera Dune kojega režira Denis Villeneuve (Sicario, Arrival, Bladerunner 2049 itd.), kao i snimanje serije Halo napravljene na temelju Microsoftovog serijala igara.

S obzirom da snimanje holivudskog filma Borderlands tek kreće ove godine, još uvijek nije poznato kada ga očekujemo u kinima i/ili na malim ekranima.