Ekipa iz razvojnog studija Gearbox Software, koji je zaslužan za turbo popularni FPS serijala Borderlands, poznata je po svom suhom humoru koji je u izobilju prisutan u čitavom serijalu, pa tako i u njihovoj nadolazećoj igri Borderlands 3. No, čini se da se ekipa voli šaliti i van svojih igara, pa su tako danas u intervjuu za portal VG247 izjavili da bi u filmskoj holivudskoj adaptaciji igre Borderlands htjeli da poznati holivudski glumac i nekadašnji kečer Dwayne “The Rock” Johnson glumi ni manje ni više nego robota Claptrapa.

Nismo sto posto sigurni šale li se ili je to zaista jedan od prijedloga te je holivudski glumac u stvarnim pregovorima za ulogu, no kako prenosi VG247, kreativni direktor igre Borderlands 3 – Paul Sage – ističe kako je The Rock prema njegovom mišljenju definitivno odličan izbor. Šalama je doskočio i Scott Kessler, art direktor igre Borderlands 3, koji je dao vlastiti prijedlog, a prema njegovom mišljenju, za ulogu Claptrapa idealan bi bio legendarni Bill Murray. “Da, želim da on glumi Claptrapa. Možda bi konačno dobio Oscara“, dodaje Kessler i dodatno nam daje naslutiti da je sve ovo zezancija te da još nisu zapravo spremni podijeliti informacije o glumcima.

“Can you smelllll….what the Claptrap is cookin’?” 🙂

Što se samog filma tiče, još od ljeta 2015. godine poznato je da produkcijska filmska kuća Lionsgate radi na holivudskoj adapataciji igre Borderlands te da ulogu producenta obnaša slavni Avi Arad, koji je obnašao istu ulogu na čitavom nizu Marvelovih filmova (Blade, serijal filmova X-Men, originalna trilogija Spider-Man iz 2000-ih ali i nova MCU verzija, Hulk, Fantastic Four, Iron Man, Venom te brojni drugi. Na čemu je sve Avi radio, možete saznati na njegovom IMDb profilu).

Unatoč svemu tome, zasad se o holivudskom filmu Borderlands još uvijek ne zna gotovo ništa, osim da bi se u njemu trebao pojaviti čitav niz od prije poznatih likova, kao što su Lilith, Tiny Tina i njezin čuvar Krieg te, naravno, Claptrap i drugi, a šuška se da će film uvesti i potpuno novog protagonista, odnosno protagonisticu, iako će se radnja oslanjati na originalnu igru.

Podsjetimo se: Borderlands 3 na tržište izlazi 13. rujna 2019. za PC, PlayStation 4 i Xbox One.