Holivudski film Borderlands po istoimenoj igri odabrao je svoju filmsku Lilith, a nakon što se tijekom čitavog svibnja šuškalo da je u pregovorima za tu ulogu legendarna holivudska glumica Cate Blanchett, sada je to i službeno potvrđeno.

O holivudskoj filmskoj adaptaciji poznatog looter shooter serijala Borderlands priča se već dugo, no tek prošle godine ponovno je službeno potvrđeno da je film u izradi (i to kroz šalu da bi poznati kečer i glumac Dwayne “The Rock” Johnson mogao glumiti Claptrapa). Na filmu radi holivudska produkcijska kuća Lionsgate, a u veljači ove godine saznali smo i da redateljsku palicu preuzima glumac i redatelj Eli Roth.

Potvrdnu vijest o tome da će legendarna Cate Blanchett glumiti Lilith dolazi s filmskog portala Variety, koji ističe kako će za Blanchett i redatelja Rotha ovo biti ponovna suradnja, nakon zajedničkog rada na obiteljskoj fantasy komediji “The House With a Clock in Its Walls“, u kojoj su zajedno glumili Blanchett i Jack Black, dok je Roth i na tome filmu bio redatelj.

O odabiru Cate Blanchett za ulogu Lilith u filmu Borderlands naknadno se službeno oglasio i sami Eli Roth: “Tako sam sretan što imam nevjerojatnu Cate Blanchett u glavnoj ulozi u Borderlandsu. Imali smo predivnu suradnju na filmu The House With a Clock in Its Walls i vjerujem da nema toga što ona ne može“.

Moramo priznati da se slažemo s Rothovom izjavom, a podsjećamo da ste Cate Blanchett kroz godine gledali u čitavom nizu odličnih filmova, za neke od kojih je poznata glumica osvojila i Oscare (“The Aviator” i “Blue Jasmine”), dok će većini igrača i fanova žanra fantasy biti poznata kao vilenjakinja Galadriel u trilogiji “The Lord of the Rings“.