Sredinom ljeta prošle godine ekipa iz razvojnog studija Gearbox Software, zaslužna za turbo popularni FPS serijal Borderlands, šalila se da bi u holivudskom filmu Borderlands ulogu robota Claptrapa mogao glumiti Dwayne “The Rock” Johnson. Još uvijek nismo sigurni je li to šala ili ne, no pouzdano znamo da se iz Gearboxa ne šale kad se radi o odabiru redatelja.

Naime, sinoć je sami direktor studija Randy Pitchford “slučajno” izbacio tweet u kojemu je objasnio kako je ulogu redatelja filma Borderlands dobio ni manje ni više nego Eli Roth, holivudski glumac i redatelj kojega će mnogi vezati uz filmove Quentina Tarantina. Primjerice, poznat je po ulozi narednika Donnyja Donowitza (poznatijeg kao “Jew Bear”) u filmu “Inglorious Basterds“, odnosno “Nemilosrdni gadovi”, a glumio je i u “Grindhouseu” (dvodijelnom setu filmova “Planet Terror” i “Deathproof” koje su, između ostaloga, režirali Quentin Tarantino i Robert Rodriguez, kao i sami Eli Roth).

Što se tiče same objave da će Eli Roth režirati holivudski film Borderlands napravljen prema videoigri, tweet koji je direktor studija Randy Pitchford objavio naknadno je uklonjen iz tko zna kojih razloga. Ako je suditi po tekstu tweeta, službena najava i više detalja o samom filmu Borderlands očekuje nas 27. veljače tijekom sajma PAX East krajem ovoga mjeseca.

Kako god bilo, dobri ljudi interneta uspjeli su napraviti screenshot Pitchfordovog uklonjenog tweeta (vidljiv iznad) i njegovu preuranjenu najavu ovjekovičiti kako bismo joj se mogli diviti zauvijek, a ukoliko je istina sve što je napisao, za samo tjedan dana u trenutku pisanja ove vijesti saznat ćemo konačno konkretne informacije o holivudskom filmu Borderlands, čiju produkciju potpisuje poznata filmska kuća Lionsgate u suradnji s kompanijom Arad Productions.