Novi Nintendo Switch 2 bit će kompatibilan s igrama originalnog Switcha, otkrivaju glasine s portugalske web stranice Universo Nintendo koje prenosi Eurogamer.

Stranica tvrdi da će Switch 2 moći pokretati aktualne digitalne i fizičke kopije igara te da će to činiti bolje uz jači hardver koji bi mogao rezultirati potencijalno stabilnijim radom i poboljšanim prikazom. Nadalje, developeri će moći koristiti dodatnu procesorsku snagu hardvera kako bi “poboljšali” aktualne igre za novu konzolu.

Osim toga, stranica otkriva da će Nintendo sljedeći tjedan održati novi Direct te da će prve službene informacije o novom hardveru otkriti sljedeći mjesec na još nepotvrđenom događaju.

Puno glasina već smo čuli o nasljedniku Switcha među kojima je i informacija da bi se po snazi mogao mjeriti s uređajima PS4 i Xbox One te da bi ove godine mogao stići kao iteracija postojeće konzole.

Nintendo se o navedenim glasinama nije službeno obratio, ali to bi se moglo promijeniti s nadolazećim mjesecom i uzevši u obzir da je navedena portugalska stranica do sad objavljivala točne informacije o nenajavljenim Nintendovim događajima.