Otkrivene su potencijalne performanse nasljednika Switcha, a prema svemu sudeći, uređaj bi se mogao mjeriti sa snagom konzola PlayStation 4 i Xbox One. Informacije su to koje potječu iz debelo redigiranog dokumenta u sklopu sudskog postupka o Microsoftovoj akviziciji Activision Blizzarda koji je radi parnice postao javan. 

U dokumentu je otkriveno da su se čelnici Activisiona, uključujući izvršnog direktora Bobbyja Koticka, sastali s Nintendom u prosincu prošle godine kako bi razgovarali o planovima za sljedeću generaciju Switcha čije performanse su uspoređene s onima konzola PS4 i Xboxa One, prenosi The Verge.

S obzirom na bližu usklađenost s platformama Gen8 u smislu performansi i naše prethodne ponude na PS4 / Xbox One, razumno je pretpostaviti da bismo mogli napraviti nešto uvjerljivo i za NG Switch. Bilo bi korisno osigurati rani pristup razvojnim prototipovima hardvera i to dokazati lijepo i rano”, istaknuo je u internom lancu e-pošte, Activisionov voditelj platformske strategije i odnosa s partnerima, Chris Schnakenberg.