Vjeruje se da bi nasljednik Nintendo Switcha trebao bi stići nekad ove godine, a analitičari predviđaju da će uređaj biti iteracija trenutnog dizajna hardvera, a ne njegova revolucija te da će zadržati prijenosnu funkcionalnost, prenosi GamesIndustry.biz.

Sljedeći sustav također će vjerojatno biti iteracija, a ne revolucija. Nintendo bi mogao dodati neke stvari na uređaj, ali bit će sličan trenutnom Switchu”, kazao je dr. Serkan Toto, stručnjak za konzalting u industriji. 

Toto predviđa da bi novi Switch trebao stići tijekom 2024. godine te da su rani prototipovi hardvera već dostupni developerima. Prema njemu, Switch 2 će se prodavati po startnoj cijeni od 400 američkih dolara što je 100 dolara više od njegovog prethodnika te predviđa da bi Nintendo mogao prisvojiti cijene igara kakve viđamo za PS5 i Xbox Series X.  

Konačno je došlo vrijeme za nasljednika Switcha, iako mogu reći da je ‘Pro’ model zapravo postojao i da su određeni programeri već radili s razvojnim kompletom” kazao je Toto dodavši: “Vjerujem da će sljedeći hardver izaći [2024.] za 400 dolara. Postoji velika vjerojatnost da će igre koštati i više: 70 dolara”. 

Također, u rujnu ove godine pričalo se da bi se novi Switch mogao mjeriti sa snagom konzola PlayStation 4 i Xbox One što je otkriveno u sklopu sudskog postupka o Microsoftovoj akviziciji Activision Blizzarda. 

Nintendo se o svemu nije službeno oglasio.