Nakon što je u petak objavljeno da akcijski RPG The Outer Worlds (aka svemirski Fallout: New Vegas) nakon godinu dana PC ekskluzivnosti za Epic Games Store idući petak 23. listopada napokon stiže na Steam, internetom su se proširile glasine da legendarni razvojni studio Obsidian Entertainment već radi i na nastavku te igre.

Glasinu o tome prvotno je putem twittera proširio analitičar Daniel Ahmad, prethodno poznat kao jedan od insajdera industrije, čiji su se leakovi često pokazali istinitima. Naravno, u ovom  trenutku o tome još nema nikakve službene potvrde.

Kako navodi Ahmad, Obsidian već neko vrijeme radi na nastavku igre The Outer Worlds te je projekt trenutno u fazi pred-produkcije, no ističe i da je čuo kako bi to mogla postati i neka druga igra, iako je zasada to njezin trenutni status.

Ovu ćemo informaciju uzeti s dozom opreza, no vjerujemo da bi nastavak akcijskog RPG-a The Outer Worlds zaista i mogao biti u izradi iz više razloga: djelo je to uspješnog studija Obsidian zaslužnog za, prema mnogima, najbolji Fallout u serijalu (Fallout: New Vegas), koji je polučio puno bolji uspjeh nego Bethesdini nastavci Fallout 4 i Fallout 76.

Isto tako, mnogi će reći da je Obsidian sa svojom igrom The Outer Worlds pokazao i Bethesdi i fanovima kako bi (svemirski) Fallout trebao izgledati, a igra je pobrala više nego solidne ocjene te su mnogi nahvalili njezinu odličnu priču. Hoće li Obsidian (koji je 2018. postao članom obitelji Xbox Game Studios, kada ga je kupio Microsoft) uskoro službeno najaviti The Outer Worlds 2 i hoće li ta igra možda zaživjeti ekskluzivno za Xbox Series X/S, ostaje za vidjeti.