Microsoftovi dokumenti koji navodno prikazuju plan za novu generaciju konzole Xbox, sinoć su procurili u javnost, prenosi Eurogamer. Informacije otkrivaju plan izdavanja sljedeće generacije konzole koja bi trebala stići 2028. godine. Uz to, prikazane su i osvježene verzije aktualnih konzola Xbox Series X i Series S koje bi prema dostupnim podacima trebale biti lansirane sljedeće godine. U dokumentu je istaknuto da se konzola planirana za 2028. godinu naziva “impresivnom platformom za igre i aplikacije” te da će podržavati “Cloud hibridne igre“.

Što se tiče osvježenih verzija aktualnih konzola, procurjele informacije otkrivaju da će novi Xbox Series X kodnog imena “Brooklin” biti u potpunosti digitalan i preuzeti novi izgled, a trebao bi stići u listopadu sljedeće godine. Dokument ističe da bi Brooklin trebao ponuditi 2TB interne memorije, brži Wi-Fi, te da će uz njega doći i osvježeni Xbox upravljač. Osim toga, trebao bi trošiti manje energije i koštati isto koliko i trenutni Xbox Series X.

Xbox upravljač kodnog imena “Sebile” ističe se novim izgledom, tehnologijom haptičkog podražaja te modularnim stickovima kao i akcelerometrom za žiroskopsku podršku.

Nova Serija S kodnog imena “Ellewood” zadržat će izgled aktualne konzole kao i njezinu cijenu, a trebala bi stići nešto ranije, odnosno u kolovozu sljedeće godine. Sadržavat će 1TB interne memorije, brži Wi-Fi, smanjenu potrošnju energije i, isto tako, obnovljeni kontroler.

 

Procurjele informacije potječu iz dokumenata koji je predan FTC-u tijekom sudskog postupka o Microsoftovoj akviziciji Activision Blizzarda. Dokument se sinoć pojavio u javnosti zajedno s drugim internim detaljima i informacijama, ističe Eurogamer.