Dok željno iščekujemo službeni prikaz nadolazeće Batman igre koju razvijaju developeri iz razvojnog studija WB Games Montreal, odnosno tvorci naslova Batman: Arkham Origins, iz studija nas intenzivno draškaju s novim informacijama. A kao da to nije dovoljno, internetom su počele kružiti nove glasine.

Prema insajderskim informacijama (čitaj glasinama) s kojima raspolaže portal Geeks WorldWide, nova Batman igra zapravo je “soft reboot” serijala Batman: Arkham, developera Rocksteady Studios. Izraz “soft reboot” značio bi da će se radnja nastaviti u istom ili povezanom univerzumu kao i prethodne igre Arkham, ali dovoljno daleko od glavnih elemenata radnje iz igara Batman: Arkham Asylum, Batman: Arkham City i Batman: Arkham Knight. Trenutna pretpostavka je da će nova igra imati veze s moćnom organizacijom poznatom pod imenom Court of Owls.

Navodno je WB Games Montreal još prije četiri godine razmatrao nastavak Arkham Knighta s radnjom smještenom u bliskoj budućnosti, u kojoj bi kontrolirali lik Bruceovog sina Damiana, no projekt je naprasno otkazan. No, što ako nije? Što ako nam WB Montreal sprema nešto drugačije poput uzimanja onog najboljeg iz dva zasebna univerzuma i spajanja u jedan? Court of Owls i Damian Wayne ne zvuči potpuno suludo, zar ne?

Naime, prije nekoliko mjeseci Twitter korisnik pod imenom Sabi na svom je profilu objavio da će se nova igra zvati Batman: Arkham Legacy, a spomenuo je i igrive likove iz Batmanove obitelji te opciju co-op igranja. Koliko istine ima u tome, tek ćemo vidjeti, ali rado bismo uveli reda na ulicama Gothama i s likovima poput Robina ili Batgirl. Ili možda upravo Damianom? Vjerujemo da ćemo nove informacije dobiti uskoro jer isto tako kruže glasine da nam Batman: Arkham Legacy stiže već ove jeseni.

Nadolazećim Batman igrama tu nije kraj jer nam navodno i developeri iz Rocksteady Studiosa spremaju svoju igru, koju drže obavijenom velom tajne, a navodno stiže i na next-gen konzole PlayStation 5 i Xbox Series X. Iako se u početku mislilo da su se developeri nakon Batmana prebacili na Supermana, jedno je sigurno – nije riječ o Supermanu