Prije samo dva tjedna pisali smo o tome kako je, nakon brojnih višemjesečnih glasina, službeno potvrđeno da odlična PlayStation 4 ekskluziva Horizon Zero Dawn dolazi na PC, a internetom se danas širi vrlo vjerojatno sasvim lažna glasina da će isti tretman dobiti i God of War – jedna od zaista najboljih PlayStation 4 ekskluziva u povijesti te konzole. Niže u tekstu objasnit ćemo i zašto God of War vrlo vjerojatno ne dolazi na PC.

Iako je prije spomenutih dva tjedna u sklopu PlayStation bloga direktor PlayStation Worldwide Studiosa Hermen Hulst rekao kako ne trebamo očekivati da će baš sve PlayStation ekskluzive ugledati svjetlo dana na PC-ju, kao što je to slučaj s igrom Horizon Zero Dawn, bilo bi sasvim logično da jedna od najboljih igara ove generacije ipak bude još jedna iznimka. Iskreno, unatoč jako malenoj i gotovo nepostojećoj vjerojatnosti da God of War dolazi na PC, taj potez generalno nas uopće ne bi čudio, jer jednostavno – God of War toliko je dobar da bi bila prava šteta da ga oni koji isključivo igraju na PC-ju nikad ne dožive i ne odigraju. A zasigurno bi se i odlično prodavao, što bi Sony PlayStationu i razvojnom studiju SIE Santa Monica sigurno išlo u korist 🙂

Da ćemo u Kratosove i Atreusove čizme uskočiti na PC-ju, na internetu se šuška konkretno zato što je na američkoj inačici službene PlayStation web stranice igre God of War misteriozno nestala ona dobro poznata oznaka “Only on PlayStation” koja označava da je igra ekskluziva za PlayStation 4. Podsjetimo se, sličan scenarij nestanka oznake “Only on PlayStation”, iako još prije njezina izlaska, dogodio se i s igrom Death Stranding za koju se u startu vjerovalo da će biti PlayStation 4 ekskluziva, da bi se ubrzo saznalo kako će ta ekskluzivnost biti isključivo vremenska, s obzirom da Death Stranding na PC dolazi 2. lipnja, odnosno sedam mjeseci nakon što je izašao na PlayStation 4. Upravo zato mnogi su pomislili kako se isti scenarij upravo ponavlja i s igrom God of War.

No, kako ističu dobri ljudi s portala GamesRadar, ta ista oznaka “Only on PlayStation” sa službene američke PlayStation web stranice igre God of War tijekom posljednjih dvije godine nestala je i pojavila se više od nekoliko puta, što su otkrili uz pomoć stranice Wayback Machine (hvala, GamesRadar). Također, na službenim PlayStation stranicama igre God of War u drugim regijama i zemljama van Amerike još uvijek jasno stoji da je Tata Rata i dalje PlayStation ekskluziva. Iako bismo zaista voljeli da God of War dođe na PC, ostaje nam vidjeti hoće li se to dogoditi. U to ćemo vjerovati samo kada i ako dođe službeno priopćenje iz Sony PlayStationa, kao što smo takvo priopćenje napokon dočekali i u slučaju igre Horizon Zero Dawn.