Internetom već neko vrijeme kolaju glasine da PlayStation 4 ekskluziva Horizon Zero Dawn dolazi na PC. Posljednja glasina izašla je prije samo dva tjedna i o njoj ste više mogli čitati na ovome linku, a danas službeno dolazi informacija da Horizon Zero Dawn u kompletnom izdanju zaista dolazi na PC.

Vijest je to koja stiže direktno sa službenog PlayStatioon bloga, koji je objavio intervju sa samim direktorom PlayStation Worldwide Studiosa – Hermenom Hulstom. Na pitanje može li potvrditi glasine o tome da kompletno izdanje igre Horizon Zero Dawn dolazi na PC, Hulst je istaknuo kako je to istina i da igra na PC stiže već ovoga ljeta. Nije ponudio nikakve druge detalje te je istaknuo da će sami razvojni studio Guerrilla Games uskoro objaviti više informacija.

Važno je da ostanemo otvoreni za nove ideje vezane uz to kako još više ljudi upoznati s PlayStationom“, razjašnjava Hulst u intervjuu te dodaje da, unatoč dolasku Horizona na PC, ne trebamo očekivati da će se to dogoditi i s drugim AAA PlayStation ekskluzivama (kao što su Uncharted, God of War ili The Last of Us), već je, prema njegovim riječima, konkretno Horizon Zero Dawn savršeno odgovarao za tako nešto. 

Iako prema Hulstovim riječima ne trebamo očekivati sve velike PS4 ekskluzive na PC-ju, svejedno smo konačno dobili potvrdu za Horizon, a za kraj ističemo da se Horizon Zero Dawn: Complete Edition već sada pojavio na Steamu te ga možete naći na ovome linku i odmah dodati na svoju wishlistu.