Focus Home Interactive i Asobo Studio su nas blagoslovili gameplay trailerom od 16 minuta za A Plague Tale: Innocence. Igra bi trebala pratiti tri lika – stariju sestru koju ćemo kontrolirati, te mlađeg brata i sestru, koje ćemo voditi kroz Francusku sredinom 14. stoljeća, tijekom apokaliptične kuge a također i rata između Francuske i Engleske. U igri ćemo morati izbjegavati, po svemu sudeći, štakore kao nositelje i prijenosnike kuge te vojnike.

Ukoliko vas ovo podsjeća na određenu blockbuster igru, potpuno ste u pravu. No A Plague Tale: Innocence će se pokušati izdvojiti od titule “The Last of Us” klona svojim settingom, pričom i nadamo se, mehanikama. U gameplay traileru je prikazan zadivljujuće depresivan francuski krajolik, razrovan od konstantnog ratovanja i bolesti. U sjajno odrađenom moment, naša družina naiđe na trupla ostala nakon velike bitke između dvije vojske. Kolorit, kao i cijeli artstyle igre nam se čini sjajan, no ostatak mehanika se čini već viđen.

Štakori su opasnost koju ćemo morati izbjegavati taktičkim paljenjem lanterni i sličnog, a isto tako ćemo ih moći usmjeriti u ljudske neprijatelje. Što se vojnika tiče, prikazane su određene stealth mehanike kao skrivanje u travi. Borba će se voditi, ako je suditi po traileru, nesofisticiranim sredstvima kao kamenje.

Sve u svemu, gameplay nas je zaintrigirao, no jasno je da igra treba podosta poliranja prije svog izlaska 2019. za PS4, Xbox One i PC.