U sklopu ovogodišnje Microsoftove presice povodom gamescoma 2017 svoje mjesto je imao i Cuphead, pa smo tako ponovno vidjeli kratki trailer kojim je StudioMDHR  još u lipnju najavio datum izlaska igre, no ovoga puta smo vidjeli i ponešto gameplayja te saznali nekoliko novih detalja o igri.

Naime, artistica i producentica Maja Moldenhauer najavila je uživo na presici kako će posjetitelji ovogodišnjeg gamescoma moći isprobati igrivi demo. Razjasnila je kako su na igru kao punokrvni run n’ gun platformer veliki utjecaj imale slične igre kasnih 80-ih i ranih 90-ih – Gunstar Heroes, Contra, Megaman i sl. Također nam je otkrila nekoliko detalja o kreativnom procesu i jedinstvenom izgledu igre. Svaki frame u igri nacrtan je i obojan rukom, tj. olovkom na papiru, dok su pozadine oslikane vodenim bojama. Glazba i soundtrack također neće razočarati, obzirom da će se u igri naći gotovo tri sata jazz glazbe posebno skladane za igru.

Sama igra će po pitanju težine biti dosta izazovna ali će ipak, za razliku od svojih uzora i klasika iz 80-ih i 90-ih, imati prednosti današnjih igara kao što su mogućnost snimanja pozicije, neograničeni životi, oživljavanje suigrača u co-opu te podešavanje i prilagođavanje težine, a za okorjele igrače tu će biti i New Game+ mode koji će biti znatno teži.

Podsjetimo, Cuphead izlazi 29. rujna 2017. i bit će dostupan za PC i Xbox One.