Andrzej Zawadzki, viši gameplay dizajner koji je posljednjih osam godina radio u poljskom studiju CD Projekt RED te sudjelovao na igrama The Witcher 3: Wild Hunt i Cyberpunk 2077, sinoć je najavio da napušta studio.

Kada je Cyberpunk 2077 bio odgođen po treći puta tijekom prošle godine, Zawadzki je bio jedan od CD Projektovih zaposlenika koji su na twitteru otvoreno prenijeli da je studio suočen s nizom prijetnji smrću, ističući da je takvo ponašanje igrača potpuno neprihvatljivo i krivo te da su i developeri samo ljudi

Igra je konačno na tržište izašla u prosincu, ali njen izlazak obilježio je famozni fijasko s potrganim stanjem na baznim konzolama PlayStation 4 i Xbox One te brojnim bugovima i teškoćama, što je rezultiralo uklanjanjem s PS Storea. Brojni patchevi, poboljšanja i unaprijeđenja, kao i budući DLC dodaci i dalje su u nastajanju, no cjelokupnoj situaciji nisu pomogle čak dvije tužbe, kao ni hakerski napad na servere studija u veljači, koji je dodatno usporio daljnji rad na igri.

Čini se da je cjelokupni pritisak ipak bio previše za Zawadzkoga, koji je punih osam godina proveo u CD Projektu. Prvotno je obnašao ulogu QA testera za The Witcher 3 i njegove DLC dodatke, a potom je 2016. prešao na poziciju junior gameplay dizajnera igre Cyberpunk 2077, da bi u ožujku postao njezin viši gameplay dizajner. Svoj je odlazak iz CD Projekta najavio sinoć putem twittera, ističući da mu je bila čast i zadovoljstvo raditi u studiju, ali da je vrijeme za novu avanturu.