Nakon cyber hakerskog napada na servere studija CD Projekt RED, kada su ranije ovoga mjeseca ukradeni source kodovi njihovih igara i enginea te interni podaci kompanije, studio je sinoć objavio da će novi patch 1.2 za Cyberpunk 2077, nažalost, kasniti.

Kako studio sinoć ističe u nizu tweetova na službenom twitter profilu igre, iako je patch bio planiran za izlazak u veljači, veliki raspon nove nadogradnje, zajedno s nenadanim hakerskim napadom – poremetili su planove te je studiju potrebno još vremena. “Radili smo na brojnim sveukupnim poboljšanjima kvalitete i ispravcima i još uvijek imamo posla kako bismo osigurali da to i dobijete“, objašnjavaju u jednom od tweetova.

Osim tweetova koje je CDPR javno podijelio, poznati portal Bloomberg ističe da je zapravo glavni problem i usporenje rada na patchu taj što nakon hakerskog napada brojni zaposlenici studija već dva tjedna ne mogu pristupiti svojim poslovnim računalima. S obzirom da su im interni sustavi ugroženi, a hakeri imaju pristup osobnim podacima zaposlenika, kompanija je navodno zatražila osoblje da privremeno “zamrznu svoje račune (hvala, GI.biz).

Ne samo to, već usred pandemije koronavirusa i rada od doma zaposlenici sada trebaju odnijeti svoja poslovna računala natrag u studio za temeljiti pregled i skeniranje malwarea i drugih provala, pa je logično da sve to usporava izbacivanje patcha za Cyberpunk 2077. Do kojeg će točno datuma igrači morati čekati na novi patch, nije sigurno, no CDPR ističe da ga možemo oćekivati okvirno u drugoj polovici ožujka