Prošlo je mjesec dana otkako je Cyberpunk 2077 izašao na tržište, a još uvijek se piše i priča o katastrofalno lošem stanju verzije igre za bazne konzole PlayStation 4 i Xbox One. Iz istih razloga od početka ove godine poljskom studiju CD Projekt RED prijeti tužba koju su sudu podnijeli ulagači zbog lažnog oglašavanja o stanju igre na spomenutim konzolama. No, od danas se čini da to nije jedini problem s kojim se suočavaju slavni poljski studio i njihov osmogodišnji projekt.

Kako prenosi poljski portal benchmark.pl, CD Projektov rad na popravku stanja igre sada pobliže proučava i poljski ured za zaštitu potrošača UOKiK, čija je predstavnica Malgorzata Cieloch izjavila da će taj vladin ured kazniti studio i to novčano, tako što će ih globiti za 10% ukupne godišnje zarade ukoliko se stanje igre uskoro ne popravi.

Provjeravat ćemo kako proizvođač [CD Projekt RED] radi na uvođenju ispravaka ili rješenja poteškoća zbog kojih igra ne funkcionira na različitim konzolama, ali i kako planira djelovati u odnosu na ljude koji su se žalili ili su nezadovoljni kupnjom zbog nemogućnosti igranja igre na svojoj opremi unatoč prethodnim uvjeravanjima od strane studija“, objašnjava UOKiKova glasnogovornica u izvještaju. 

U međuvremenu podsjećamo da je CD Projekt RED, nastavno na masivne žalbe fanova, zahtjeve za povrat novca, uklanjanje igre s PS Storea i tužbu koju su pokrenuli investitori, obećao da će ispraviti greške te da će za Cyberpunk 2077 izbaciti dva velika patcha – jedan tijekom siječnja, a drugi tijekom veljače. Osim toga, ovih dana glavna je vijest i da je u pripremi prvi besplatni DLC sadržaj, koji u igru stiže tijekom ovoga mjeseca siječnja na sve platforme.

Kako se nama svidio Cyberpunk i što mislimo o igri (odnosno isključivo o PC izdanju igre koje smo recenzirali), možete pročitati u velikoj recenziji na šest stranica u aktualnom časopisu Reboot, dostpunom na svim kioscima.