Razvojni studio CD Projekt RED ponovno je odgodio izlazak svog najdugovječnijeg projekta – igre Cyberpunk 2077. Ovo je treći put ove godine da je razvojni studio odlučio pomaknuti službeni datum izlaska.

Navedena odgoda stiže nakon što su nas početkom rujna uvjeravali da je 19. studeni konačni i posljednji datum izlaska te da neće biti novih odgoda. Nedugo nakon toga portal Bloomberg objavio je da CD Projekt RED forsira  svoje zaposlenike na crunch, odnosno na rad šest dana u tjednu uz duge radne dane, jer je čitav projekt golem i zaista ambiciozan te igra zahtijeva puno rada, poliranja i ispravki grešaka.

Svega par dana nakon toga, razvojni studio je i službeno objavio da je rad na igri napokon gotov, te da fizičke kopije odlaze na umnažanje i distribuciju kako bi bile spremne za isporuku 19. studenog, uz napomenu da će tijekom posljednjih nekoliko tjedana uoči izlaska morati raditi sitne preinake vezane uz gore navedene ispravke grešaka. No, prema novoj večerašnjoj obavijesti, Cyberpunk ipak nije spreman za studeni.

Kao i svakog puta do sada, navedenu odgodu prvo su objavili na svom službenom Twitter profilu, a u samoj objavi stoji da je novi datum 10. prosinca. Ovoga puta izlazak igre odgađaju zbog problema nastalih prilikom testiranja devet verzija iste igre za različite konzole – one iduće generacije (koje uključuju PlayStation 5 i dva modela novog Xboxa), ali i trenutne (računajući u to i bazne verzije PlayStationa 4 te PlayStationa 4 Pro, kao i originalni Xbox One i Xbox One X) te za PC i streaming servise.

Iako je igra “pozlaćena”, navedeno ne znači da je rad na igri gotov, navode, već će sva poboljšanja, ispravci bugova i dodatno poliranje biti implementirani u sada službeno najavljeni “Day 0 patch”, odnosno zakrpu, koju ćemo morati dodatno skinuti na dan izlaska igre.

Za rješavanje svih novonastalih problema tako im je potreban dodatan 21 dan. Naravno, pod uvjetom da ne nastane neki novi problem koji bi mogao direktno utjecati na novi datum izlaska. U svakom slučaju, kalendare ćete morati još malo ažurirati jer, sumirano, Cyberpunk 2077 po novome stiže 10. prosinca za PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S i platformu Google Stadia.