Sherlock Holmes Chapter One, nova igra u popularnom Frogwaresovom serijalu o najpametnijem fiktivnom detektivu, na tržište izlazi za mjesec i pol dana, pa je studio odlučio da je vrijeme da se upoznamo s interesantnim sustavom borbe koji igra donosi.

U tu svrhu objavljen je novi četverominutni trailer koji nam odmah u startu daje naslutiti da je Frogwares za svog borbenog Sherlocka pomalo posudio iz poznatog istoimenog holivudskog filma redatelja Guya Ritchieja u kojem glumi Robert Downey Jr. (uključujući i poznatu filmsku scenu kad dobri stari Robert “diskombobulira” protivnika).

No, naglasak je ustvari na detaljno razrađenom napucavanju i šaketanju, pri čemu ćemo, slično Falloutu, prvo morati koristiti Sherlockove posebne sposobnosti fokusa, što će usporiti vrijeme i otkriti nam slabe točke neprijatelja u koje možemo pucati kako bismo im skinuli oklop. Nakon toga protivnici će biti ošamućeni, što nam otvara mogućnost da se zaletimo na njih i onesvijestimo ih kako bismo ih uhitili. 

Pritom je Frogwares razvio i detaljni cover sustav te Sherlockove taktičke sposobnosti izbjegavanja napada, kao i mogućnost korištenja okoliša u vašu prednost, a tu su i brojne spektakularne takedown animacije – od šamaranja, zalijetanja i kršenja neprijatelja iz zraka te brojni drugi potezi zbog kojih će Sherlock izgledati kul i kao pravi vješti borac.

No, ako ne želite igrati neubojito – onako kako se smatra “kanonom” u priči Sherlocka Holmesa, druga opcija je, naravno, ubijati neprijatelje, pa će vam igra omogućiti i da ih jednostavno upucate i usmrtite, ako tako želite. S druge strane, ako u potpunosti želite izbjeći borbu, moći ćete ju isključiti u postavkama igre i fokusirati se samo na istraživanje i detektivsko rješavanje slučajeva, dok će oni željni još više borbe moći rješavati i specijalne sidequestove te napadati skrovišta bandita, što će biti izrazito izazovan zadatak.

Sherlock Holmes Chapter One izlazi 16. studenog za PC, PlayStation 5 i Xbox Series X|S, dok će kasnije nakon toga izaći i “last-gen” verzija za PlayStation 4 i Xbox One