Ukrajinski razvojni studio Frogwares prošloga je tjedna najavio da rade na kompletnom remakeu igre Sherlock Holmes The Awakened koja je originalno izašla 2007. godine. Nakon što je sinoć krenula i igrina Kickstarter kampanja za prikupljanje sredstava, studio je u samo par sati dostigao, a potom i prestigao ukupni cilj od 71 tisuće dolara.

Štoviše, u trenutku pisanja ove vijesti skupljeno je nešto više od 95 tisuća dolara, a kampanja je tek počela te će trajati još 29 dana. Također, kao što su obećali prošloga tjedna, usporedno s lansiranjem kampanje sinoć je objavljen i premijerni trailer za Sherlock Holmes The Awakened Remake koji možete pogledati u nastavku.

Sherlock Holmes The Awakened Remake u izradi je za PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S i Nintendo Switch. Planirani datum izlaska je nekad tijekom 2023. godine ukoliko stvari budu išle po planu. Naime, s obzirom na okolnosti ruske invazije na Ukrajinu, studio u popratnom videu (ispod) ističe da raditi igre pod opsadom nije nimalo lagan posao te je upravo to razlog zašto su se i odlučili na Kickstarter kampanju koja bi trebala pomoći i budućnosti studija i izradi ovog remakea.

Više o samoj igri pisali smo prošloga tjedna na ovome linku, no podsjećamo da je ovo kompletni remake trećeg nastavka Frogwaresovog serijala u kojemu je Frogwares priče o Sherlocku Holmesu spojio s fiktivnim horor univerzumom Cthulhu mitosa legendarnog pisca H.P. Lovecrafta, a o brojnim promjenama koje donosi remake (uključujući i kompletnu preradu scenarija, moderne mehanike i gameplay iz trećeg lica) studio je sada još detaljnije pisao na stranici igrine Kickstarter kampanje.