Jedan od najvećih serijala na Xbox, ali i Windows platformi je definitivno Forza. Taj serijal započeo je prvom igrom Forza Motorsport iz 2005. godine, nakon čega smo svake dvije godine dobili novu igru.

Uskoro nam dolazi vrijeme kad pretposljednja igra iz serijala, ona koja nosi naziv Forza Motorsport 6, više neće biti dostupna za digitalno preuzimanje putem Microsoft Storea, bilo na PC-ju ili na Xboxu One. Ovo nije prvi put da se razvojni studio Turn 10 Studios, u suradnji s Microsoftom, odlučio na uklanjanje igre iz Forza serijala, nakon što joj je prema njihovom riječima, stigao “End of Life status”, odnosno “kraj života”.

Razlog za uklanjanje je najčešće istek raznih licenci, koje se izdavaču više ne isplate produživati, a najčešće je to direktno povezano s lošom prodajom, nakon određenog vremena provedenog na tržištu. Kad je izašla, igra je osvojila kritičare i već je u prva 3 mjeseca prodana u preko milijun primjeraka na Xbox One konzoli. Međutim, potom je uslijedio novi nastavak, Forza Motorsport 7, ali i nove Forza Horizon igre koje nam donose open-world iskustvo igranja. Ako uzmemo u obzir sve ove informacije, ništa čudno da je prodaja nešto starijeg naslova pala.

Forza Motorsport 6 bit će dostupna putem Xbox Storea do 15. rujna, a na dodatnom popustu se trenutno nalaze svi DLC-ovi za igru, koje je moguće ugrabiti sa čak 95% popusta! Dodajmo još da je igra od jučer, 16. kolovoza, besplatna na Xbox Live Gold servisu.