Prvi showcase videoigara u 2023. godini ponudio nam je fokusirani pogled na igre za PC i konzole Xbox. Kažemo fokusirani jer je cilj očito bio ne obasuti nas količinom igara nego detaljnije prikazati nam pet naslova koje ćemo moći uskoro (ili već sad) igrati na PC-ju ili Xboxu Series X/S. Produkcijski moćan, s mnoštvo sugovornika iz dev studija snimanih u njihovim uredima i s ponekim iznenađenjem (ako ga niste spojlali leakovima), Developer_Direct pokazao se kao sjajan uvid u sadašnjost i blisku budućnost Xboxa. U nastavku prenosimo ukratko sve najavljene igre showcasea.

Minecraft Legends

Novi spin-off Minecrafta je PVP strateška akcija koju autori opisuju kao zabavno iskustvo u kojem ćemo stalno otkrivati nove načine za poraziti protivnike. Stiže na Game Pass, naravno, i to već 18. travnja ove godine, a pored PC-ja i Xboxa Series X i S te Xboxa One, igra dolazi i za PlayStation 4 i 5 u isto vrijeme.

Forza Motorsport

Uzbuđenje svih fanova utrka i ovog serijala je na vrhuncu. I mi u redakciji Reboota smo nestrpljivi ubaciti se u virtualne kokpite više od 500 vozila nove Forze koju autori najavljuju kao najvećim kvalitativnim skokom u serijalu. Singleplayer kampanja, online modovi, sve je u planu za izlazak ove godine na PC i Xbox Series X i S te na Game Pass. Kada točno? To još ne znamo.

Hi-Fi RUSH

Novi projekt studija Tango Gameworks (The Evil Within, Ghostwire: Tokyo) skoro je uspio ostati potpuna tajna prije nego je sinoć postao dostupan putem Game Passa. No, na stranu leakovi i oni koji se pale na njih, radi se o neočekivanom projektu studija poznatom po igrama bizarne, horor tematike (što su simpatično iskoristili komentarima u traileru igre) koji su se uhvatili u koštac s izazovnom dizajnerskom postavkom mnogih igara – kako uskladiti glazbu i ritam u zabavnu i neizvjesnu igrivost? Sudeći po viđenom i odigranom, autori imaju dobro rješenje koje ujedno ne ograničava doživljaj igranja nego ga nadopunjuje. Dostupan je za PC i Xbox Series X/S.

The Elder Scrolls Online: Necrom

Necrom je nova ekspanzija ESO-a koja donosi novu igrivu klasu Arcaniste i smještena je u istočnu regiju Morrowinda. Dolazi 5. lipnja za PC i Mac te 20. lipnja za Xbox Series X/S, Xbox One kao i PlayStation 5 i 4.

Redfall

Arkane dugogodišnji projekt studija iz Austina, pucačina koja se može igrati solo ili kooperativno do četiri igrača, bliži se konačnom izlasku 2. svibnja ove godine. Sudeći po dužem prikazu gameplaya igre s kojim su zatvorili Developer_Direct showcase, vjerujemo kako novih odgoda neće biti.

Cijeli showcase možete pak pogledati u sljedećem videu: