Microsoftova trkaća igra Forza Horizon 4 razvojnog studija Playground Games tek je prije dva dana stigla na Steam (dvije i pol godine nakon izlaska na Xbox One i PC putem Microsoft Storea), a već se plasirala među najpopularnije trkaće igre na Steamu.

U trenutku pisanja ovoga teksta na Steamu igru istovremeno igra 16.923 igrača (podaci sa stranice SteamDB). To samo po sebi možda ne zvuči kao ogromna brojka, ali u kontekstu trkaćih automobilskih igara, ovo je jedna od najvećih brojki zabilježenih na Steamu, pa je Forza Horizon u samo 48 sati tako prešišala igre kao što su Need for Speed, The Crew i Project Cars.

Sportske trkaće igre koje su u ovom trenutku iznad Forze Horizon 4 su Dirt 3 koji drži prvo mjesto s četiri godine starim rekordom od 40.832 istovremenih igrača te igre serijala Formula 1 i originalni Dirt Rally. Da se Microsoftu i studiju Playground Games isplatilo objaviti Forzu na Steam, nema dvojbe, a ukoliko i vas zanima, a dosad ju niste igrali, nabaviti ju možete putem Steama na ovome linku.