Nakon što se Epic odlučio boriti protiv Appleovog “monopola” kršenjem ugovora i odredbi App Storea, Apple je uzvratio udarac prijetnjom o zabrani pristupa razvojnim alatima na što se Epic promptno žalio. Kako bi pridobili javnost na svoju stranu čak su organizirali i #Free Fortnite turnir u kojem dijele skinove s šalama na račun Applea. Čak je i Microsoft pružio podršku Epicu budući da smatraju zabranu pristupu razvojnim alatima štetnom za sve developere koji koriste Epicov Unreal Engine. 

Naravno, dok se sve ovo događalo u pozadini se odvijao sudski proces. Tijekom prvog saslušanja donesena je odluka u kojoj su obje strane odnijele pobjedu. Apple možda ipak malo veću od Epica. Naime, Apple ne treba vratiti Fortnite na App Store budući da je Epic Games sam zakuhao cijelu situaciju. S druge strane, Apple ne smije zabraniti Epicu pristu razvojnim alatima što bi ih spriječilo u podržavanju Unreal Enginea budući da Epic Games nije prekršio ugovor vezan uz Unreal već uz Fortnite. 

Iduća runda nastavlja se 28. kolovoza, a mi jedva čekamo saznati kakvi nas sve pravni trikovi i obrati čekaju u nastavku spora između Epic Gamesa i Applea. 

U nastavku pogledajte uvodnu špicu za realno najbolju odvjetničku TV seriju – Boston Legal.

#DennyCrane