Microsoft je službeno dao svoju podršku Epic Gamesu u njihovoj borbi protiv Applea te naglašavaju kako će zabrana pristupa razvojnim alatima za iOS naštetiti mnogim developerima. 

Naravno, ova potpora odnosi se činjenicu da Microsoft ne želi vidjeti svijet u kojem Epic nema pristup najnovijoj Appleovom tehnologiji te u kojoj ne mogu nastaviti razvijanje Unreal Enginea za iOS i macOS. 

U izjavi potpore, iz Microsofta su rekli kako je Unreal Engine ključan u razvoju igara mnogih developera, uključujući i Microsoft, te da mnogi nezavisni studiji nemaju sredstva za razvijanje vlastitih enginea stoga se oslanjaju na third-party software. 

“Kao rezultat toga, Epicov Unreal Engine jedan je od najpopularnijih dostupnih third party grafičkih pokretača i u Microsoftovom mišljenju postoji jako malo alternativa za kreatore videoigara budući da Unreal Engine nudi ogroman broj značajki i funkcionalnosti za mnoge platforme – uključujući i iOS”, rekli su u izjavi. 

U izjavi stoji i kako je iOS veliko i rastuće tržište za videoigre te da će zabrana buduće podrške Unreal Enginea na toj platformi biti udarac Epicu ali i svim kreatorima videoigara koji razvijaju igre u njemu. 

“Appleova zabrana Epicove podrške Unreal Engineu na iOS-u i macOS-u naštetit će kreatorima videoigara te samim igračima”, zaključili su iz Microsofta.