Iako u principu nismo ni sumnjali, sada je gotovo pa službeno da se E3 2021 ni ove godine neće održati u fizičkom izdanju na sajmišnom prostoru konvencijskog centra u Los Angelesu (LA Convention Centre), naravno, zbog pandemije koronavirusa. No postoje naznake da je u pripremi digitalno izdanje sajma.

Iako se o cjelokupnoj situaciji još uvijek nije oglasio ESA – organizator sajma E3, vijest o otkazivanju ovogodišnjeg fizičkog izdanja zapravo dolazi putem dokumenta koji je objavio odbor komisije za razvoj konvencija i turizma u Los Angelesu. Primijetio je to i podijelio član foruma ResetEra, a u dokumentu je jasno vidljiva informacija da je fizički E3 live event za 2021. godinu otkazan.

Dokument također navodi da konvencijski centar u Los Angelesu radi s organizatorima i produkcijskim timom na opcijama za livestream event koji bi se također odvijao u sklopu sajmišnog prostora, a odbor LA komisije za konvencije i turizam u dokumentu ističe i da su u tijeku planovi za kupnju licence za sajam E3 za 2022. i 2023. godinu.

Prva od tih informacija bila bi u skladu s već prethodnim šuškanjima da bi se potpuno digitalno izdanje sajma E3 2021 moglo održati ove godine od 15. do 17. lipnja. Okvirno znamo i da bi ono trebalo sadržavati gaming novosti, demo izdanja igara dostupna svima te brojne druge novosti. Druga informacija sugerira da bi se E3 konačno mogao vratiti u fizičkom izdanju tek od iduće godine, no ništa od toga još nije sigurno te za kompletne i službene informacije valja pričekati potvrdu i informacije od organizacije ESA.