Electronic Arts je tijekom protekloga vikenda službeno najavio igru FIFA 22 te putem premijernog trailera objavio da na tržište stiže 1. listopada.

Iako nas gameplay prikaz, kao i puno dublji i detaljniji uvid u novi nastavak nogometnog serijala FIFA 22 očekuje 20. srpnja u sklopu jedne od epizoda EA Play Live Spotlight Series uoči Electronic Artsovog velikog online eventa EA Play Live, premijerni trailer otkrio nam je da nova FIFA dolazi uz potpuno novi sustav animacija nazvan Hypermotion.

EA kaže kako se radi o AI algoritmu koji će učiti i u realnom vremenu ispisivati animacije na temelju 8.7 milijuna podataka nasnimljenih kretnji iz snimki dvadeset i dvoje stvarnih profesionalnih nogometaša i to uz pomoć motion capture tehnologije i odijela koja mogu snimiti dosad neviđenu razinu detalja stvarnih pokreta ljudskog tijela. Tako nova FIFA 22 donosi više od 4 tisuće različitih animacija.

No, bit će tu i druge novosti kao što su poboljšanja umjetne inteligencije, pri čemu će svaki pojedini igrač, kojim upravlja računalo, bolje razumjeti formacije igrača i donositi kvalitetnije odluke na terenu te primjenjivati realističnije taktike u obrani i napadu, ističe EA.

FIFA 22 stiže 1. listopada ove godine i to za PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S i Nintendo Switch. Na novim će konzolama imati veću cijenu i koštat će 70 eura, ali zato nove konzole PS5 i XSX/S donose i jedinstvene nove gameplay značajke i nadogradnje koje neće biti dostupne za PC i stare konzole PS4 i XOne.