Na sinoćnjem izdanju Sonyjevog eventa State of Play prikazano nam je točno deset igara koje će u 2021. godini dobiti svoju verziju za PlayStation 5 ili tek po prvi put stići na konzole PlayStation. Evo kratkog pregleda svih najavljenih igara.

Crash Bandicoot 4: It’s About Time

Crash Bandicoot i ekipa iz It’s About Time obilježit će i ovu godinu jer nam već 13. ožujka stiže PlayStation 5 izdanje igre koje će donijeti 60 sličica u sekundi uz 4K rezoluciju, poboljšani 3D audio i potpuno novo iskustvo igranja korištenjem adaptivnih triggera koji će pomoći imerzivnosti.

Stiže 13. ožujka.

Returnal

Ekipa iz studija Housemarque s Returnalom ima samo jedan cilj – iskoristiti apsolutno sve mogućnosti konzole PlayStation 5 i najbolju verziju igre odmah dostaviti igračima. Navedeno će realizirati naprednim korištenjem adaptivnih triggera i haptičkog odaziva koji će biti neophodni na vječno mijenjajućem planetu Atroposu. Sinoćnji trailer prikazao nam je i što je ključ za preživljavanje pa ga svakako nemojte propustiti.

Stiže 30. travnja.

Knockout City

Timska battle royale akcijska igra graničara nova je nada Electronic Artsa za 2021. godinu. U Knockout Cityju zaboravite na obračune s vatrenim, bacačkim i hladnim oružjem jer ćemo se s našim rivalima obračunavati  loptom, i to kroz više različitih modova od kojih smo sinoć vidjeli Face Off i Team KO. Na nama je samo da savršeno tempiramo poziciju, analiziramo situaciju i u pravom trenutku bacimo loptu. Igra će izaći 4. svibnja na svim aktualnim platformama, a trenutno je poznato i da ćemo mapu Back Alley Brawl moći zaigrati putem cross-playa u beta testiranju od 2. – 4. travnja.

Stiže 21. svibnja.

SIFU

Od indie studija Sloclap, poznatog po martial-arts RPG-u Absolveru, nekad tokom ove godine stići će nam brawler igra SIFU koju ćemo zaigrati iz perspektive mladog studenta Kung-Fua čija ćemo znanja i sposobnosti te borilačke vještine morati iskoristiti na putu osvete. U borbenim situacijama koristit ćemo predmete iz okoline, nabrzinu napravljena oružja i sve ostalo što nam može pomoći u grčevitoj borbi za život.

Stiže nekad tijekom 2021. godine.

Solar Ash

Prve informacije o Solar Ashu dobili smo još početkom 2019. godine, a od studija Heart Machine, zaslužnog za fantastični Hyper Light Drifter, u međuvremenu smo dobili tek jedan interesantan trailer koji nas je samo dodatno zagrijao za igru. Sinoć smo saznali da nas čeka brzo i fluidno kretanje po estetski vrlo bogatim lokacijama ovog avanturističkog platformera, ali i da ćemo kontrolu nad Ash dobiti nekad tijekom 2021. godine, što bi se moglo kositi s već najavljenim izlaskom u lipnju.

Stiže nekad tijekom 2021. godine.

Five Nights at Freddy’s: Security Breach

Prije dvije godine dobili smo i najavu nove igre horor survival serijala Five Nights at Freddy’s, a sinoć nam je prikazan teaser trailer koji bi svima koji ne vole životinjske robotske igračke mogao biti poprilično sablastan. Nova lokacija je ogromni Mega Pizza Plex, a mi ćemo se ponovno naći u ulozi securityja koji se po noći mora suočiti sa živim igračkama.

Stiže nekad tijekom 2021. godine.

Oddworld: Soulstorm

U novom nastavku Oddworlda ponovno ćemo uskočiti u ulogu Abe the Mudokona, slučajnog heroja koji je postao predvodnikom revolucije. 2.9D igra skriva prekrasnu i posve očaravajuću okolinu s napetim zagonetkama i inteligentnim novim mehanikama. Igra stiže 6. travnja, a PS5 izdanje Oddworld: Soulstorm bit će jedan od besplatnih naslova pretplatničkog servisa PlayStation Plus za travanj. 

Stiže 6. travnja.

Deathloop

Na otoku Blackreef sve je dopušteno jer na njemu vrijeme ne teče. A da bi stvar bila gora, upravo na tom otoku zarobljeni su Colt i Julliana koji su međusobno razapeti između spašavanja i uništavanja otoka. No, Colt ima još jedan problem – pati od teške amnezije zbog koje se ne sjeća većine događaja iz prošlosti, osim onih kratkoročnih. Napeta akcija i atmosferična glazbena podloga kao iz kakvih špijunskih filmova prošlog stoljeća mogla bi ovu akcijsku avanturu učiniti poprilično poželjnim materijalom za sve ljubitelje takvih žanrova.

Stiže 21. svibnja ove godine.

Nemojte propustiti doznati i datum izlaska Kena: Bridge of Spirits, ali i što krije novi DLC za Final Fantasy VII Remake