Iako se šuškalo da bismo u sklopu Sonyjevog eventa State of Play mogli dobiti najavu da Final Fantasy VII Remake dolazi na PlayStation 5, Square Enix nas je ipak dodatno iznenadio. Ne samo da su najavili da igra stiže na PS5, već su najavili i potpuno novu DLC epizodu remakea pod nazivom Final Fantasy VII Remake Intergrade.

Intergrade će nas tako staviti u ulogu dobre stare ninja ratnice Yuffie Kisaragi na misiji infiltracije u Shinra Corporation. No, ova nova epizoda, osim što donosi kompletno novi sadržaj u igru, istovremeno služi i kao veliko next-gen poboljšanje originalnog remakea iz 2020. godine, pa će tako FFVII Remake biti optimiziran i unaprijeđen za PlayStation 5.

Samo neke od novosti koje će igra imati na novoj Sonyjevoj konzoli su značajno poboljšane teksture, osvjetljenje, novi efekti magle te “quality of life” značajke poput brzih učitavanja, posebni mod za grafičku optimizaciju koji donosi 4K rezoluciju te mod za optimizaciju performansi, koji će igru vrtjeti u 60 FPS-a, a za one željne fotkanja, tu je i novi Photo mod.

Final Fantasy VII Remake Intergrade na tržište stiže već ovoga ljeta 10. lipnja ekskluzivno na PlayStation 5. Svi koji originalni Final Fantasy VII Remake posjeduju za PlayStation 4, next-gen izdanje za PS5 dobit će kao besplatnu nadogradnju i to uz mogućnost prenošenja saveova, odnosno spremljenih pozicija, No, Sony na službenom PlayStation blogu ističe da će oni koji prelaze s PS4 na PS5 u tom slučaju novu DLC epizodu Intergrade s protagonisticom Yuffie morati kupiti zasebno, jer besplatno dobivaju samo next-gen izdanje prethodno objavljene igre Final Fantasy VII Remake.

Osim story/gameplay trailera s Yuffie pri vrhu ove vijesti, u nastavku pogledajte i trailer s novim next-gen poboljšanjima za PS5.