Ako ste čuli za Epic Games Store, sigurno vam nije promaknula ni njihova checklista/kalendar/roadmapa putem koje korisnike obavještavaju o ažuriranjima i funkcionalnostima koje planiraju implementirati u budućnosti, ali i onih koji su već dio Epic Games Storea. U tome im pomaže platforma Trello, koja služi poput neke vrste online ploče za rješavanje planiranih ciljeva.

No, po zadnjoj objavi sa Epicovog službenog bloga, korištenju funkcije kalendara stigao je kraj, što znači da uz planirane funkcionalnosti više neće stajati okvirni datum implementacije. Čini se da je ovaj način transparentnosti, ali i uvođenja korisnika u sustav razvoja, bio prevelik zalogaj za Epic jer zbog drugih prioriteta nisu bili u stanju pratiti očekivane datume implementacije, što je na kraju dovelo do nezadovoljstva korisnika njihove platforme.

S obzirom da gameri još od izlaska Epicovog launchera prema njemu drže nekakav love/hate odnos, odnosno, jedan dio nema problema s još jednom dodatnom aplikacijom za pokretanje igara, a ujedno ih “ne dira što drugi kažu”, druga polovica Epic ne može ni smisliti. Međutim, moramo biti realni i priznati da su poboljšanja njihovog launchera stvarno vidljiva. Nedavno su uveli cloud save, a na putu je i integracija sustava koji će pratiti vrijeme provedeno u određenoj igri. Riječ je o funkcionalnostima koje drugi launcheri imaju već godinama, ali moramo uzeti u obzir da je Epic Games Store još uvijek u početnoj fazi razvoja.

Iako mu nedostaju mnoge funkcionalnosti (koje su jedan od razloga zašto ga igrači ne preferiraju) poput achievementa ili sustava troubleshootanja, Epic Games Store raste iz dana u dan, što ga čini sve jačim i igračima zanimljivijim launcherom.

Trello roadmap ostaje dostupan i dalje, a ubuduće će sadržavati popis implementiranih ažuriranja, onih koji slijede te planove za budućnost, a nove ćemo informacije dobivati svaka dva tjedna.