Krajem prošlog mjeseca pisali smo o implementiranju cloud save značajke u online trgovinu Epic Games Store, a s jučerašnjim ažuriranjem naši su snovi postali stvarnost. No dobro, možda malo pretjerujemo jer još uvijek nisu obuhvaćene sve igre, ali uz novo ažuriranje ovaj servis donosi mogućnost spremanja pozicija na cloud za prvih 17 igara.

Naravno, to nije konačan broj naslova, ali ovo je velik korak unaprijed, posebice ako uzmemo u obzir da mnoštvo igrača i dalje izbjegava Epic Games Store jer im nije potreban još jedan launcher za pokretanje igara, kojem još uvijek nedostaje mnoštvo funkcija na koje su igrači navikli korištenjem Steama, Uplaya ili nekog trećeg servisa. U nastavku možete pronaći popis svih 17 naslova koji od jučer imaju omogućenu cloud save značajku:


Alan Wake
● Close to the Sun
● Darksiders III
● Enter the Gungeon
● Genesis Alpha One
● GNOG
● Hyperlight Drifter
● Kingdom New Lands
● Limbo
● Moonlighter
● Mutant Year Zero
● Overcooked
● Rebel Galaxy Outlaw
● Sherlock Holmes: The Devil’s Daughter
● The Sinking City
● This War Of Mine
● World War Z

Epic Games je u najavi novog ažuriranja odgovorio i na pitanje koje smo si (vjerojatno) svi postavili. Zašto cloud save značajka dolazi samo za neke naslove? Po njihovim riječima, i dalje rade s developerima igara koje su dostupne u online trgovini, a sve s ciljem dodatnog testiranja. Kroz određeno vrijeme cloud save značajku možemo očekivati i na mnogim drugim naslovima, a na svim igrama koje u budućnosti stignu na Epic Games Store, cloud save će biti aktivan od samog početka. Naravno, pod uvjetom da ga igra podržava.

Dodajmo još da je s novim ažuriranjem stiglo i osvježenje samih stranica igara u ponudi, odnosno, sve djeluje nekako čišće i organiziranije, a developerima se pruža mogućnost dodatne (bolje) prezentacije njihovih naslova. Također, svi korisnici koji imaju registriran račun na Humble Bundle servisu, sada ga mogu povezati s Epic Games Storeom. Kako bi to napravili, potrebno se logirati u svoj Humble Bundle račun pa u desnom gornjem kutu kliknuti na korisničko ime/e-mail, odabrati “Settings” te potom skrolati do samog kraja, gdje se nalazi opcija povezivanja računa.

Od gore spomenutih 17 naslova koji dolaze sa cloud save značajkom, čak 10 ih je u nekom periodu kroz posljednjih 9 mjeseci bilo dostupno kroz Epicovu besplatnu ponudu igara, povodom proslave 12 mjeseci dostupnosti njihove online trgovine. Od naslova koji se (još!) nisu našli na tom popisu, značajka je aktivna i za igre Close to the Sun, Darksiders III, Genesis Alpha One, Rebel Galaxy Outlaw, Sherlock Holmes: The Devil’s Daughter, The Sinking City i za World War Z.

Što sve dolazi s novim ažuriranjem možete pročitati na službenoj stranici, a podsjećamo da trenutno besplatno možete preuzeti igre Mutant Year Zero: Road to Eden i Hyper Light Drifter, koje također podržavaju cloud save.