Prošloga tjedna Epic Games nam je putem svoje platforme Epic Games Store omogućio besplatno preuzimanje igara 3 out of 10 i Wilmot’s Warehouse, a sada dijele Remnant: From the Ashes i The Alto Collection.

Remnant: From the Ashes

Remnant: From the Ashes je kooperativna souls-like avantura i RPG  pucačina od razvojnog studija Gunfire Games, poznatog po serijalu Darksiders. Radnja igre događa se u postapokaliptičnom svijetu unakaženom od strane monstruoznih bića iz druge dimenzije koja ćemo morati uništiti da bismo vratili svijet u normalu. Igru je moguće zaigrati utroje, a svaki lik ima mogućnost izgradnje i nadogradnje arsenala oružja. Ovo je odlična prilika za zaigrati igru ususret izlasku drugom i posljednjem DLC-u Subject 2923 koji stiže 20. kolovoza.

Remnant: From the Ashes izašao je 20. kolovoza 2019. godine na PC-ju, PlayStationu 4 i Xboxu One. Igru preuzmite ovdje

The Alto Collection

Druga igra koju možemo preuzeti je kolekcija izrazito uspješnih “endless runner” avantura koje su se proslavile na mobilnim platformama – Alto’s Adventure i Alto’s Odyssey, razvojnog studija Team Alto. U ovim dvjema  igrama preuzimamo ulogu snowboardera i sandboardera na proceduralno generiranom terenu na kojem ćemo se pokušati zadržati što dulje bez pada, istovremeno se opuštajući uz ugodan pozadinski soundtrack.

Igre su izdane 2015., odnosno 2018. godine za mobilne uređaje, a nakon što su jučer stigle na PC, uskoro bi trebale stići i na Nintendo Switch. Ovu kolekciju možete preuzeti klikom ovdje.

Idućeg tjedna, odnosno 20. kolovoza, stiže nam još jedan u nizu dungeon crawlera – Enter the Gungeon i kooperativni izometrički hack & slash s rogue-like elementima – God’s Trigger.