Epic Games Store i ovoga nam tjedna donosi nove besplatne naslove putem svoje trgovine Epic Games Store. Nakon prošlotjednih igara Costume Quest i SOMA, ovoga tjedna na raspolaganju su nam Nuclear Throne i RUINER.

Nuclear Throne

Razvojni studio i izdavač Vlambeer prije četiri godine na tržište je plasirao postapokaliptičnu roguelike pucačinu iz ptičje perspektive – Nuclear Throne. Riječ je o igri u kojoj će nam radijacija pomoći pri prelasku levela i to na način da ćemo upravo zahvaljujući radijaciji razviti nove ekstremitete i sposobnosti. Ako je vjerovati portalu HowLongToBeat, glavna kampanja traje 17 sati, dok ćete za stopostotni prelazak odvojiti čak 180 sati. No, riječ je o naslovu koji je odlično prošao kod kritičara pa se svakako isplati.

Nuclear Throne izašao je 5. prosinca 2015. godine na PC-ju i PlayStationu 4, dok je Nintendo Switch verziju dobio 25. ožujka 2019. godine.

RUINER

RUINER je cyberpunk akcijska pucačina, razvijena prije četiri godine od strane poljskog indie studija Reikon Games i izdavača Devolver Digitala. Radnja se odvija u cyber metropolisu Rengkoku u 2091. godini, a pratimo priču maskiranog glavnog lika poznatog jedino pod nadimkom Puppy, čijeg je brata otela zla korporacija Heaven koja kontrolira Rengkok. U potrazi mu pomaže prijateljica hakerica i poprilična količina oružja, a upravo zbog ovog potonjeg i ogromne količine nasilja i krvi, RUINER nosi oznaku +18. Igra ima i odlično razrađen sustav poboljšanja vještina i oružja, bez kojeg nećete dugo izdržati protiv jačih neprijatelja.

RUINER je izašao 26. rujna 2017. godine, a osim za PC dostupan je i za konzole PlayStation 4 i Xbox One.

Obje igre dostupne su za besplatno preuzimanje putem Epic Games Storea do 14. studenog, nakon čega od developera Sabotage Studios stiže akcijski platformer The Messenger.