Nadamo se da ste u proteklih sedam dana uspješno dovršili barem jednu igru iz prošlotjedne ponude besplatnih naslova putem Epic Games Storea, jer je ponuda istekla, a novi naslovi su već dostupni. U narednih sedam dana svi registrirani korisnici njihovog online dućana mogu besplatno preuzeti Costume Quest i SOMA.

Costume Quest

Costume Quest je zabavna RPG avantura Halloween tematike, razvijena i izdana od strane Double Fine Productionsa. Igra nam nudi izbor nad kontrolom male djevojčice Wren ili njenog brata blizanca Reynolda, nakon čega krećemo u pravu Halloween pustolovinu sakupljanja slatkiša. No, nakon što jedno od njih pokuca na kriva vrata i biva oteto, odabranom liku ne preostaje ništa drugo nego borba za brata/sestru. Borbene sekvence su vrlo kreativno osmišljene jer se ne borimo isključivo kao odabrani lik već kao uvećana verzija kostima kojeg nosi u tom trenutku. Fora!

Double Fine Productions igru je izbacio na tržište 19. listopada 2010. godine na PC-ju, PlayStationu 3 i Xboxu 360, nakon čega je igra dobila iOS i Android verziju.

SOMA

Od razvojnog studija i izdavača Frictional Games, koji nam je donio zastrašujuću Amnesia: The Dark Descent, u ovotjednoj ponudi besplatnih naslova našla se sci-fi horor igra iz prvog lica – SOMA

Glavni lik nad kojim preuzimamo kontrolu je Simon Jarret koji je u 2015. godini preživio prometnu nesreću, nakon koje je zadobio teška oštećenja mozga. Zbog svojih je ozljeda pristao na eksperimentalno liječenje, nakon kojeg se budi u izoliranom podvodnom postrojenju PATHOS-II u 2104. godini. Pogađate, PATHOS-II je sve samo ne napušten, pa tako igra pred nas stavlja brojne izazove, poput stealth pristupa radi izbjegavanja neprijatelja i puzzle zagonetke. Unatoč činjenici da je riječ o psihološkom hororu, klasičnog “cimanja” nema, ali vjerujte nam, dobro ćete razmisliti o događajima iz igre.

Frictional Games igru je izdao 22. rujna 2015. godine za PC i PlayStation 4, dok je Xbox One verzija izdana 1. prosinca 2017. godine.

Obje igre dostupne su putem Epic Games Storea sve do 7. studenog, nakon čega nam dolaze nova dva naslova – Nuclear Throne i Ruiner