Kao što se ranije i šuškalo, Electronic Arts je sinoć službeno potvrdio da se ovoga ljeta njihov online event EA Play Live 2022 zaista neće održati.

Event je to koji se posljednjih šest godina prvotno održavao uživo usred ljeta i to inače usporedno sa sajmom E3, a u jeku pandemije koronavirusa posljednje prošlogodišnje izdanje bilo je isključivo online s prezentacijom brojnih igara pod izdavačem EA.

Iako je na prvu čudno što se EA Play Live neće održati jer je pod Electronic Artsom u izradi čitav niz igara, glasnogovornik kompanije u izjavi za portal IGN objasnio je da ove godine jednostavno neće biti moguće prezentirati veći broj igara u isto vrijeme, vjerojatno zbog različitih faza izrade i razvoja, ali i zbog usporenog rada od doma.

Volimo EA Play Live jer je to naš način povezivanja s našim igračima i dijeljenja novosti sa svima vama. Međutim, ove godine stvari se nisu posložile da bismo vam ih mogli pokazati sve na isti datum“, ističe glasnogovornik Electronic Artsa te dodaje: “Uzbudljive se stvari događaju u našim studijima svjetske klase i ove godine ćemo otkriti mnogo više o tim projektima kada za svaki od njih bude pravo vrijeme. Veselimo se druženju s vama tijekom cijele godine!“.

S obzirom na rečeno, ima smisla da se event ne održi. Podsjećamo, brojni studiji za Electronic Arts rade na hrpi očekivanih igara, samo neke od kojih su Dead Space remake, Mass Effect 4, novi Dragon Age, zatim čak tri igre u serijalu Star Wars, uključujući i nastavak za odlični Star Wars Jedi: Fallen Order te brojne druge.