Kao što smo i najavili prošloga tjedna, tijekom proteklog vikenda u esport areni Hall of Game powered by A1 u zagrebačkom Z-centru održala se velika završnica Adria CS:GO Prvenstva 2022. Pritom je veliku pobjedu odnio vrhunski tim Ex-4glory kojemu je to ujedno i “posljednji ples” pod tim imenom.

Samo LAN finale Adria CS:GO Prvenstva 2022 odvijalo se tijekom dva dana, odnosno u petak i subotu 29. i 30. srpnja, a za trofej i titulu najboljih natjecale su se četiri ekipe: BLINK, XTEAM, MONAD i ex-4glory. Kao glavni favorit prvo se prometnuo XTEAM koji se kvalificirao na završnicu bez izgubljenog meča, a ranije ove godine i osvojio CEE Champions 2022, no u finalnom obračunu XTEAM je ipak izgubio te je Ex-4glory zasluženo odnio pobjedu.

Gorko-slatka pobjeda ekipe Ex-4glory čiji su grači netom prije Prvenstva ostali bez podrške organizacije

Finale Adria CS:GO Prvenstva 2022 je na službenom prijenosu istovremeno u jednom trenutku pratilo više od 3300 ljudi, dok se u sam prijenos svaki dan uključilo više od 25 tisuća jedinstvenih gledatelja“, ističu u izjavi iz organizacije Esports Adria te zaključuju: “Dodamo li tome gledatelje na gjirafaVideo platformi i Arena Esport TV programu, potpuno je jasno kako esport ima svoju publiku. To se moglo vidjeti u samom Hall of Gameu, u kojem su gledatelji stvorili pravu “LAN atmosferu” te tako pokazali ekipama i organizatorima poštovanje“.

Luka “c0llins” Živanović ponovo je pokazao da je jedan od najboljih regionalnih igrača. Statistički je bio najbolji igrač završnice Adria CS:GO Prvenstva 2022 te je osvojio nagradu MVP. Njegov suigrač, Dimitrije “DiMKE” Veljković, završio je na drugom mjestu s minimalnom razlikom. U nastavku donosimo i ukupni poredak te osvojene novčane iznose svih ekipa, dok na ovome linku HLTV-a možete pogledate i samu stranicu natjecanja te statistike finala.

POREDAK:
1. ex-4glory – 5000€ + 5x H7 Flow + 5x Kraken Z73
2. XTEAM – 3000€
3. BLINK – 1500€
4. MONAD – 500€

Mjesec dana natjecanja kulminiralo je velikom LAN završnicom Adria CS:GO Prvenstva 2022 u Zagrebu. Sve natjecateljske ekipe pružile su gledateljima odlične mečeve, pregršt napetih situacija i emocija