Više od deset godina star free to play FPS i jedan od najpopularnijih iz svoje kategorije, Counter Strike: Global Offensive najigranija je igra na servisu Steam gdje je premašila najveći broj istovremenih igrača na PC-ju svih vremena.

Rušenje ovog rekorda za Valve znači i rušenje vlastitog rekorda koji je ovaj popularni shooter već držao. Konkretno, CS:GO je ovog vikenda nadmašio sam sebe, dostigavši rekord svih vremena od 1,320,219 istovremenih igrača, što je prvi zamijetio portal PC Gamer.

Prijašnji rekord iznosio je 1,308,963 igrača i postavljen je prije 3 godine dok smo svi, željeli to ili ne, na ovaj ili onaj način bili primorani više vremena provoditi kod kuće zbog čega povećana aktivnost igrača nije nešto čemu se treba čuditi. Naime, premda su neki dan velike svjetske vlade proglasile kraj pandemije i čovječanstvo je napokon slobodno, sjajno je vidjeti da su CS:GO igrači odlučili ostati kod kuće i premašiti ovaj ionako impresivan rekord.

Šalu na stranu, serijal CS:GO, osim što je značajan faktor esporta, označava jedan od najvećih i najznačajnijih FPS tvorevina koji je, od svog inicijalnog izlaska prije više od 20 godina, ostao relevantan dio gaming povijesti kojem se igrači iznova vraćaju.