Redditov korisnik MJuniorDC9 primijetio je poskupljenje nekoliko Electronic Artsovih naslova koji se prodaju na Steamu. Cijena se na Originu, EA-ovoj platformi za kupovinu i pokretanje igara nije mijenjala, pa je nekako očigledno da EA baš i nije pretjerano oduševljen time da igrači izbjegavaju Origin i umjesto njega koriste Steam. Podsjećamo, Electronic Arts se tek nedavno vratio na Steam nakon dugih 8 godina odsustva.

MJuniorDC9 u objavi navodi da je SimCity 4: Deluxe Edition poskupio s 9,99 eura na 19,99 eura, Crysis 2: Maximum Edition također je skuplji za 10 eura, pa sada umjesto 19,99 eura košta 29,99 eura, a vidljivo je i povećanja cijena za igre poput Dead Spacea, čija je regularna cijena iznosila 14,99 eura, a sada je 19,99 eura ili Command & Conquer: Tiberium Wars kojeg se do prije par dana moglo nabaviti za 9,99 eura, a sada je 14,99 eura. Ako želite zaigrati te igre, trenutno je najbolja opcija kupiti ih putem Origina ili pričekati dolazak EA Accessa na Steam.

EA has increased the regional prices of most of their games on Steam from pcgaming

Komentari korisnika Reddita sve su samo ne pozitivni, a našlo se i onih koji tvrde da je razlog tome izostanak loot kutija u Star Wars Jedi: Fallen Order pošto EA negdje mora zaraditi. Poznavajući EA, ništa nas ne može iznenaditi.