Nakon osam dugih godina izostanka Electronic Artsovih naslova na Valveovom launcheru Steamu, konačno smo dobili službenu potvrdu velikog povratka.

Proteklog vikenda Electronic Arts je putem svog službenog Twitter profila objavio kratak video zapis šalice s EA logom iz koje se vidjela para, (eng. Steam = para) uz opis “…”, koji nam nije previše otkrio. Međutim, korisnici te društvene mreže odmah su krenuli s nagađanjima što ova objava znači, a neki su odmah pogodili o čemu je riječ.

EA je još 2011. godine lansiranjem svoje platforme pod imenom Origin prekinuo sve veze sa Steamom te je samim time sve svoje igre objavljivao direktno putem Origina. Naravno, mnogi korisnici time nisu bili zadovoljni jer je Steam bio i ostao vodeća platforma za kupovinu i pokretanje igara. Origin nikad nije sakupio veću bazu fanova, a svoje je korisnike pronašao upravo zbog nužnosti korištenja te platforme prilikom pokretanja igara.

Uz tu vijest, najavljen je i dolazak EA Access preplatničkog servisa na Steam, koji donosi kolekciju Electronic Artsovih igara, a igrači će se na njega moći pretplatiti od proljeća 2020. godine. Bit će podržana i cross-play opcija, ali samo između dva launchera – Origina i Steama.

Prva Electronic Artsova igra koju ćemo zaigrati na Steamu bit će Star Wars Jedi: Fallen Order, i to već 15. studenog ove godine, a već danas možete napraviti prednarudžbu putem Steama. Od ostalih naslova, uskoro ćemo putem Steama zaigrati The Sims 4 i Unravel Two, a iduće nam godine stižu Apex Legends, FIFA 20 i Battlefield V. Valve i Electronic Arts i dalje uporno rade na tehničkim detaljima kako bi korisnicima što prije omogućili pokretanje ostalih naslova.

Valve i EA tvrde da više informacija možemo očekivati u narednim tjednima.