Kao što su i brojne glasine sugerirale posljednjih nekoliko tjedana, EA je na samom kraju svog današnjeg online eventa EA Play Live službeno najavio remake kultnog SF survival horora Dead Space.

Na igri, kao što se i sumnjalo, radi njihov interni studio EA Motive, zaslužan za Star Wars Battlefront II te prošlogodišnji Star Wars: Squadrons (a u studio je nedavno prešao bivši Ubisoftovac i direktor igre Assassin’s Creed Valhalla). Novi Dead Space bit će kompletno i nanovo izgrađen te će tako nuditi “dublje i još imerzivnije iskustvo“. 

Poznato je da je remake napravljen u EA-ovom engineu Frostbite te da će imati spektakularne next-gen vizuale, novi zvuk i poboljšane kontrole, ali i dobrodošla gameplay poboljšanja, unaprijeđenu priču, likove i mehanike, dok će, uz sve to, biti vjeran originalu iz 2008. godine. Kada bi igra trebala stići na tržište, u ovom trenutku nije poznao, no službeno je potvrđeno da stiže na PC i isključivo na nove konzole PlayStation 5 i Xbox Series X|S.

Serijal Dead Space imao je velik utjecaj na žanr survival horora kada je objavljen prije 12 godina, a ja sam se pridružio studiju Motive prvotno kao fan i to specifično kako bih radio na ovoj igri“, rekao je Phillippe Ducharme, viši producent Dead Spacea u naknadnoj objavi za medije. “U Motiveu imamo strastveni tim koji ovom remakeu pristupa kao ljubavnom pismu franšizi. Povratak na original i prilika da ga napravimo na novoj generaciji konzola oduševio je sve nas u timu“, zaključio je.

Istaknuo je i da je studio još prilikom rane faze razvoja remakea stupio u kontakt s brojnim posvećenim fanovima serijala koji su imali priliku sudjelovati u procesu i iteracijama te studiju pružiti vrijedne povratne informacije, kako bi EA Motive u modernom izdanju isporučio upravo onakav Dead Space remake “kakav fanovi žele, a u kojemu bi mogli uživati i novi igrači“.

Više informacija očekuje nas uskoro na službenoj stranici igre, a dotada bacite oko na iznad podijeljeni premijerni jednominutni teaser trailer.