Dark fantasy online kartaška igra Phageborn zagrebačkog razvojnog studija Games Revolted napokon je izašla na tržište u sklopu programa Early Access na Steamu i to tjedan dana prije nego je originalno najavljeno.

Naime, kao što smo pisali prije samo tjedan dana, igra je u proteklih sedam dana bila dostupna u sklopu potpuno besplatnog otvorenog beta testiranja, a iako je originalni plan studija Games Revolted bio igru izbaciti u Early Access 14. veljače, odlučili su nas počastiti i igru na tržište izbaciti ranije, odnosno danas – 7. veljače.

Također, studio je već sada objavio i roadmap, odnosno okvirne planove za updateove i nadolazeće faze Early Accessa. Kroz roadmap možemo vidjeti što nas sve u igri očekuje u narednim mjesecima dok god je igra u Early Accessu. Stoga, ukoliko vas zanima, faze roadmapa i planirane nadogradnje igre možete provjeriti na slici ispod (klik na sliku za povećanje).

Ukoliko niste upoznati s igrom, već smo ju prethodno opisali ovako: Phageborn vješto kombinira duboku dark fantasy priču sa strateškim elementima kartaških igara, a neke od novosti koje implementira u odnosu na slične igre su sustav dvojnih resursa, bojno polje na čak dvije trake, zatim 2vs2 multiplayer mod i čitav niz kul avatara koje igrači mogu otključavati i koristiti ih u borbi.

Povodom današnjeg izlaska Phageborna u Early Access, studio je objavio kako će u ovoj prvoj fazi u igri biti dostupne tri frakcije – Drakkorith, Oblivion i Vestige te više od 200 karata, a objavljen je i novi launch trailer kojega možete pogledati na kraju ove vijesti. 

Za kraj, za sve one koji će se maksimalno posvetiti igri i postati pravi majstori u Phagebornu, razvojni studio uskoro pokreće i turnir, čiji će nagradni fond biti čak 10.000 eura! Sve o turniru, kako se prijaviti i kada će se održavati – saznajte putem ovoga linka, a samu igru od danas u sklopu Early Accessa na Steamu možete kupiti na ovome linku, po cijeni od 12,49 eura (u trenutku pisanja ove vijesti igra dolazi i s dodatnih 10% popusta te košta 11,24 eura).