Trip the Ark Fantastic domaća je RPG avantura zagrebačkog razvojnog studija Gamechuck, o kojoj smo pisali krajem kolovoza, kada je studio uspio osigurati 149.000 eura iz EU programa Creative Europe za razvoj igre (prvi takav slučaj u Hrvatskoj). Sada je napokon stigao i prvi trailer za igru. 

Ukoliko vam nije poznato o čemu se radi, Trip the Ark Fantastic je smješten u Životinjsko carstvo koje se našlo na rubu industrijske i društvene revolucije. Kako ističu tvorci igre, snažno će se oslanjati na priču, koja prati Charlesa – ježa kojega je kralj lav poslao na misiju spašavanja monarhije.

Čitava igra vrtjet će se oko interesantnih i originalnih mehanika, pri kojima će igrači morati koristiti znanstvene metode istraživanja, diskusije, eksperimentiranja i, pazite sad – objave radova u novinama Životinjskog carstva. Iako su svi likovi životinje, igra se bavi ozbiljnim i modernim temama našeg društva te istražuje kako mitovi, znanost i filozofija utječu na društvo.

Osim toga, igra će biti posebna i zbog predivnog vizualnog stila i animacija, a kako sve to izgleda u pokretu, provjerite u svježe objavljenom prvom traileru:

Trip the Ark Fantastic na tržište stiže nekad tijekom 2022. godine i to za PC, konzole, Mac i Linux, a za više informacija o igri, njezinoj priči, mehanikama i likovima usmjerite klikove na službenu stranicu igre: https://www.tripthearkfantastic.com/