Kao što smo pisali prije mjesec dana, kada je premijerno najavljen WRC 10, novi nastavak popularnog serijala igara o službenoj utrci Rally, kroz koju FIA World Rally Championship slavi 50 godina postojanja, jedna od igrivih staza bit će i Hrvatska, u kojoj se tek prije koji tjedan uživo odvijao Croatia Rally. Izdavač Nacon i razvojni studio KT Racing upravo su objavili i premijerni gameplay trailer za Croatia Rally.

Kako studio i izdavač ističu u novom obraćanju javnosti povodom izbacivanja trailera, Croatia Rally odvija se u potpunosti na betonu i na raznolikim površinama koje su “često pune rupa i oštećene lošim vremenom naše regije”. Tim uskim hrvatskim seoskim cestama u blizini Zagreba u igri WRC 10 upravljat ćemo uz pomoć ultra-realistične simulacije fizike, a studio KT Racing ističe da će se igra vrtjeti u 4K rezoluciji i 60 sličica u sekundi te vjerno prenositi ono što i sami vozači Rallyja zaista osjećaju pri vožnji.

Podsjećamo, osim Hrvatske, u igri WRC 10 očekuje nas i šest drugih povijesnih staza, uključujući Acropolis, San Remo, Njemačku, Argentinu i druge, zatim više od 20 legendarnih automobila i brendova kao što su Alpine, Audi, Lancia, Subaru, Ford, Mitsubishi, Toyota. Uz Hrvatsku, nove dodane staze za ovu godinu su i Estonija, Belgija i Španjolska, kojima ćemo upravljati kroz 52 službena tima WRC sezone 2021.

WRC 10 na tržište izlazi 2. rujna ove godine i to za PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One i Xbox Series X|S, a kasnije nakon toga i za Nintendo Switch.