Prije tri tjedna pisali smo o novom jedanaestominutnom gameplay videu za Darksiders III, čiji je datum izlaska tek nedavno službeno potvrđen, a danas je stigao novi gameplay video u kojemu nam developeri igre ukratko objašnjavaju dizajn prostornih zagonetki kakve možemo očekivati.

Svim fanovima prijašnjih nastavaka poznato je kako u franšizi Darksiders ima podosta prostornih zagonetki koje su uvijek zabavne, iako ponekad i s vremenom repetitivne. Neke od njih nešto su jednostavnijih mehanika, a druge nešto kompleksnije. Jedna vrsta prostornih zagonetki su bombe s kojima si tijekom igre otvaramo put za daljnji napredak. One nas očekuju i u trećem nastavku, no ovoga puta bit će nešto drukčije i dorađene.

Naime, umjesto dosadašnjih bombi Darksiders III će imati kukce koji eksplodiraju, a pomoću njihovih eksplozija spaljivat ćemo paučinu koja će nam se naći na putu do cilja. Umjesto da bombe budu one “obične” kao dosada, eksplodirajući kukci imat će, prema riječima developera, više smisla s obzirom na kontekst i bit će povezani s pričom igre.

Dakako, prostorne zagonetke s eksplodirajućim kukcima imat će nekoliko različitih slojeva i verzija, a što dalje igramo, mehanike će postajati kompliciranije. “Jedna od najtežih stvari u dizajnu zagonetki je pokušati objasniti pravila bez ispisivanja hrpe teksta na ekranu“, rekao je u videu Richard Vorodi, glavni level dizajner iz studija Gunfire Games, te dodao: “Zato je naš pristup ići malim koracima i pokušati nagovijestiti što treba napraviti i gurkati igrače dok ne shvate“.

Neke od drugih prostornih zagonetki koje developeri spominju u videu su i one klasične s platformama na koje moramo stati na vrijeme, a jedna od njih odavat će počast prvom nastavku igre. “U franšizi sada pokušavamo koristiti logičke zagonetke koje još uvijek ostavljaju mjesta zabavi. Što ste bliže fantazijskim elementima igre, to su zagonetke još više fantazijske. Primjerice, dok ste na površini New Yorka, vidjet ćete puno “pitomije” stvari nego u središtu zemlje” – dodaje Vorodi.

Darksiders III izlazi 27. studenog za PCPlayStation 4 i Xbox One, a dotada, uživajte u ugodnih pet minuta s dizajnerima Darksidersa III i bacite oko na novi gameplay video o dizajnu zagonetki u igri: