Darksiders III – treći nastavak popularnog i gotovo kultnog THQ Nordicovog serijala o četiri jahača apokalipse – danas je dobio svoj prvi od prije najavljeni DLC – The Crucible!

Naravno, fanovima serijala Darksiders, The Crucible će biti blizak pojam već od prije, s obzirom da je isti svjetlo dana ugledao u prijašnjem nastavku Darksiders II, a sada ćemo se u Darksidersima III s valovima neprijatelja suočiti i u ulozi sestre i treće jahačice apokalipse – Fury.

Za one koji nisu upućeni: radi se o areni od 100 valova neprijatelja koji će testirati naše vještine (i živce) u nizovima od po 25 valova, a nakon uspješno riješenih svakih 5 valova, igra će nam ponuditi da ili završimo borbu i preuzmemo osvojeni legendarni loot (rijetki materijali za craftanje, novi enhancementi, novi setovi oklopa i velika količina valute “souls”) ili da nastavimo boriti se dalje protiv novih valova, ali ukoliko umremo, gubimo apsolutno sve što smo osvojili.

Studio, dakle, obećava da nas u novom izdanju Cruciblea očekuje osvajanje potpuno novih oklopa (što je odlično, s obzirom da u osnovnoj igri Darksiders III dosada nije bilo drugih, izuzev jednoga koji je dolazio uz prednarudžbu igre), novih dosad neviđenih enhancementa za unaprjeđivanje Furynih sposobnosti te novih materijala za craftanje i poboljšanje oružja.

Naravno, postoje i pravila za otključavanje valova, kao i dosada. Tako će za otključavanje prvih 25 valova biti potrebno poraziti prvog “pravog” bossa (prvi Smrtni grijeh), za otključavanje idućih 25 valova potrebno je poraziti drugi Smrtni grijeh itd., sve do otključanih 100 valova. Ukoliko ste to već učinili, otključani su vam svi valovi. Kako biste pristupili lokaciji na kojoj se nalazi The Crucible, potrebno je samo popričati s Vulgrimom.

Uspješno završavanje svih 100 valova neprijatelja u jednom nizu bez umiranja otključava nam posljednji 101. ultimativni “val” i borbu s Targonom.

Što se same priče tiče (hehe), ona kaže kako je Fury dobila poziv neobičnog stvora – Targona – tvorca Cruciblea, koji želi testirati njezine borbene vještine. Kako ne zna odbiti takve prilike, Fury prihvaća poziv i odlazi na istoimenu lokaciju.

Darksiders III DLC The Crucible dostupan je od danas na platformama PC, PlayStation 4 i Xbox One po cijeni od 6.99 eura.