Kao što smo nedavno pisali, dosada se šuškalo da poznati THQ Nordicov serijal Darksiders uskoro dobiva svojevrsni spinoff imena Darksiders: Genesis, a danas je to i službeno potvrđeno te je stigao prvi teaser za igru.

Ono što nismo mogli predvidjeti je kakva će igra zapravo biti. Prema viđenome u novome teaseru, Darksiders: Genesis je potpuno drukčija igra od prethodnika. Bit će to akcijski RPG iz izometrijske perspektive (prvi takav u serijalu) te će inspiraciju crpiti iz kultne igre Diablo. Zaista je odlično vidjeti da ćemo igrati kao Strife – četvrti i iščekivani jahač apokalipse, s kojim dosad nismo imali prilike igrati, ali je i pomalo čudno, s obzirom da smo očekivali da ćemo sa Strifeom zaigrati još nenajavljeni četvrti punokrvni nastavak serijala. No, nećemo se buniti da sa Strifeom zaigramo čak dvije različite igre, kako i ovaj najavljeni spinoff, tako i punokrvni nastavak 🙂

Iz trailera se daje naslutiti da će Darksiders: Genesis biti kooperativna igra, što je zaista sjajna vijest te će se Strifeu moći pridružiti i druga braća (i sestra), no hoće li biti dostupni i igrivi svi četvero, nije jasno, jer u traileru zasada možemo vidjeti da se Strifeu pridružio samo War – protagonist prvog nastavka serijala.

Također valja napomenuti kako na spinoffu ne radi studio Gunfire Games (nekadašnji Vigil Games) koji nam je donio prve tri igre, već je ulogu razvoja ove igre preuzeo Airship Syndicate, koji su nam prethodno poznati po igri Battle Chasers: Nightwar. U svakom slučaju, izdavač THQ Nordic obećava da nas čekaju napeta borba, istraživanje, rješavanje zagonetki, epske boss borbe i putovanje između raja i pakla kroz poznate “tunele” zvane Serpent Holes, koje nam je ustupao Vulgrim u prethodnim igrama.

Izometrijska perspektiva u stilu Diabla, brzopotezna akcija i borba, epske boss borbe, a radnja će biti smještena prije originalne igre u serijalu Darksiders

U ovom trenutku nije poznato kada točno izlazi Darksiders: Genesis, osim da stiže nekad tijekom 2019. godine za PC, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch i uz to na platformu Google Stadia! Igru već sada na Steamu možete dodati na svoju wishlistu putem ovoga linka i pratiti daljnje informacije.