Sve više odličnih, nagrađivanih i hvaljenih videoigara svoj dom pronalazi i na malim ekranima kroz format TV serije i to upravo na Netflixu, a danas stiže vijest da osim izrazito popularnog Witchera (ili, pak, indie hita Hyper Light Drifter), hvaljeni, ali izrazito teški platformer Cuphead također dobiva svoju Netflix TV seriju The Cuphead Show!

Naravno, za razliku od Witchera, Netflixova TV serija The Cuphead Show! bit će animirana i odgovarat će vizualnom rukom crtanom stilu same igre, koji podsjeća na animirane filmove s prve polovice prošlog stoljeća. Vijest je to koju je objavio sami Netflix putem svog službenog portala Netflix Media Center, a u objavi navode kako uz njih na produkciji radi i kompanija
King Features Syndicate.

Igra koja je osvojila srca i umove fanova sa svojim predivnim retro ručno animiranim stilom, ludim boss borbama i izazovnim gameplayom oživjet će na televiziji po prvi puta ikad u seriji The Cuphead Show!“, navode iz Netflixa u službenoj objavi te dodaju: “Nova serija proširit će likove i svijet Cupheada, s animiranim stilom inspiriranim klasičnim Fleischerovim crtićima iz 1930ih“.

Također ističu kako na seriji rade provjerena imena: iz producentske kuće Netflix Animation, ulogu izvršnih producenata obnašaju višestruko nagrađivani producent Dave Wasson (Mickey Mouse Shorts) i Cosmo Segurson (Rocko’s Modern Life: Static Cling), a u projektu kao izvršni producenti sudjeluju i sami tvorci igre Chad i Jared Moldenhauer iz razvojnog tima Studio MDHR, koji će se pobrinuti da sve bude kako treba – vjerodostojno igri.

Zasada se još uvijek ne zna puno o samoj seriji, no obznanjeno je da će radnja opet pratiti jedinstvene dogodovštine protagonista Cupheada i njegovog brata Mugmana na putu kroz njihov nadrealni dom zvan Inkwell Isles. Također, zasada još uvijek ne postoji nikakav okvirni datum kada će se The Cuphead Show! pojaviti na našim malim ekranima putem Netflixa, no za seriju je već sada postavljena i službena Netflix stranica, na kojoj ćete uskoro moći naći puno više informacija.

Ukoliko, pak, dosada nikad niste zaigrali igru Cuphead, ona je ugledala svjetlo dana još 29. rujna 2017. godine prvenstveno za PC i Xbox One, a potom je stigla i na Nintendo Switch 18. travnja ove godine. Možete ju nabaviti za PC putem Steama ili za Xbox One putem Microsoft Storea, odnosno na Nintendo eShopu za Nintendo Switch. Za kraj, ističemo kako Cuphead još uvijek dobiva dodatni sadržaj, a prije samo tjedan dana pisali smo o tome kako je nadolazeća očekivana ekspanzija imena The Delicious Last Course odgođena za 2020. godinu.